projekt mitomed

Najveće zadovoljstvo gostiju na plaži u Poreču

0
Potpisivanje memoranduma
Potpisivanje memoranduma

Institut za poljoprivredu i turizam Poreč organizirao je 28. siječnja konferenciju za medije povodom završetka Europskog projekta MITOMED+ (Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean Plus – MITOMED+) koji završava 31. siječnja. Pritom je predstavljen i novi projekt WINTER MED (Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean – WINTER MED) koji je započeo 1. studenog 2019. godine.

Osim predstavljanja rezultata održanog projekta, u kojem je Poreč sudjelovao kroz uređenje zelene plaže na Gradskom kupalištu, Novigrad plažom Karpinjan te Rabac s plažom Girandella, potpisan je i memorandum o razumijevanju između Instituta i Upravnog odjela za turizam Istarske županije, gradova Poreča, Novigrada, Labina, Rovinja te TZ Pule i Malog Lošinja. Svrha memoranduma je osigurati širu, transnacionalnu implementaciju rezultata projekta MITOMED+, u cilju poticanja održivog i odgovornog razvoja obalnog i pomorskog turizma.

Podsjetimo, u sklopu projekta nabavljeno je ukupno šest štednih tuševa, četiri stalaka za bicikle, pet setova kanti za razvrstavanje otpada, sedam kanti za selektivno odlaganje otpadaka, pet pepeljara, pet pametnih klupa, dvije info-ploče za informiranje korisnika o kvaliteti vode, a kreirane su i informativne ploče u svrhu edukacije korisnika plaže a postavljene su na sve tri istarske plaže. Također, na Gradskom kupalištu u Poreču posađeno je 20 novih stabala. Osim navedenog, gradske uprave triju odabranih pilot destinacija, Poreča, Novigrada i Labina, uložile su dodatna financijska sredstva i truda u uređenje ovih plaža.

Zadovoljstvo korisnika zelenom plažom najveće je u Poreču, utvrđeno je anketiranjem, a posebno je pohvaljena uređenost plaže, razina čistoće i kvaliteta sadržaja. Novi projekt Instituta - WINTER MED, realizira se u sklopu programa INTERREG MEDITERAN (MED), a koji ima za cilj održivi i odgovorni razvoj obalnog i pomorskog turizma u MED području, odnosno smanjenje izuzetno visoke sezonalnosti turističke potražnje na otočnim destinacijama.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA