Vedrana Rudan nazvala Nenada Čakića istarskim gnjusom

1
Nenad Čakić
Nenad Čakić

- Da, potpuno sam svjestan reakcije javnosti. Da sam upotrijebio blaži izraz, to ne bi tako odjeknulo, a htio sam izazvati reakciju – smireno odgovara glavni urednik našeg portala Nenad Čakić za Slobodnu Dalmaciju koja ga je pozvala tražeći njegovu izjavu nakon njegovog komentara kojeg možete pročitati ovdje.

Njegov komentar izazvao je salve novih komentara, od odobravanja do osude. On sam stoji iza napisanog, priznaje doduše da je malo pretjerao, ali pita se kako se žena može udati za nekoga tko ju je već samo jednom udario, piše Slobodna.

- Znala je kakav je, a što je mislila? Razumijem da se netko zaljubi pa sebi kroz taj osjećaj protumači ponašanje partnera, ali ipak ne shvaćam. Oduvijek me intrigiralo zašto se neke žene zaljube baš u nasilnike, sjetite se onih grubijana tipova koji bi se tukli po diskotekama, a žene jure za njima – govori Čakić.

- Sve mi je u tom slučaju Tomašević pomalo sumnjivo, pitam vas zašto ga je javno prokazala tek kad je doznala da ima ljubavnicu, ili zašto sinovi nisu na njezinoj strani – pita se istarski novinar, koji se kune da osobno nikada ne bi udario nikoga, a kamoli ženu. Znao je da njegova objava neće naići na odobravanje, ali evo, kako je rekao, svejedno ju je spreman ponoviti i braniti, piše Slobodna koja je potom zvala Vedranu Rudan.

- Baš sam jučer mužu rekla ovo: Sad ćeš vidjeti koliko će njih postaviti isto pitanje kao taj istarski gnjus – pa zašto si se udala za njega? Znala sam. Jer to je prvo što vam padne na pamet. I to je normalno pitanje. Zašto sam ja ostala s mojim mužem nasilnikom dvadeset godina, a to se isto meni dogodilo. Prvi šamar sam dobila na prvoj godini fakulteta. Ali odgovor je presložen. Tada ljudima, a što, ja sam tada imala 19 godina, vladaju hormoni. Otišla sam tek kad sam našla drugoga, jer tada sam se osjetila sigurno – kaže Rudan. Na primjedbu da je krivica u društvu, institucijama i nedostatku podrške, Rudan odgovara da muško nasilje nad ženama nije specifično hrvatski problem, piše Slobodna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa