U školi Šijana održana predstava Pulo, reci drogi Ne

0

U osnovnoj školi Šijana održana je edukativna predstava za učenike pod nazivom ''Pulo, reci drogi NE!“. Riječ je o predstavi koja se već tradicionalno, šestu godinu za redom održava u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv svih vrsta ovisnosti, a organizirana je kao jedna od aktivnosti koju provodi Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule. Predstavom „Pulo, reci drogi NE!“ nastoji se podići razina javne svijesti o važnosti prevencije zlouporabe droge  i educirati djecu o ovoj tematici.

Predstavu u kojoj igraju Csilla Barath Bastaić i Jerko Marčić, danas je u u ime Grada Pule pratila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je ovom prilikom istaknula kako su tijekom šest godina ovog programa putem provedenih evaluacija, učenici prepoznali ovakav način komunikacije odnosno kroz predstavu koja im na jednostavan i zabavan način govori o problemu droge i kako se tomu oduprijeti. “Ovo je škola za život, opustite se i poslušajte i zapamtite poruke predstave, a  kada budete u raznim životnim nepredvidivim situacijama,  okušajte se ohrabriti i prisjetiti ove predstave kako biste mogli pravilno reagirati“, kazala je zamjenica Puh Belci.

U ime Ministarstva unutarnjih poslova, učenicima se obratio načelnik Policijske postaje Pula  Vjekoslav Vukšić rekavši da pulska policija sustavno djeluje u suzbijanju problema ovisnosti i da su uvijek uključeni u ovakve akcije. „Nažalost, kad jednom imate problem s drogom imat ćete ga uvijek, a tome svjedoče osobe s kojima se susrećem svakodnevno u svojem poslu. Osim zdravstvenih problema tu su i problemi sa zakonom i rigorozne novčane kazne koje se primjenjuju  u takvoj problematici“ rekao je Vukšić.

Predstavu je uz ravnateljicu škole Almu Tomljanović pratila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović. Raspored slijedećih predstava je 28. siječnja u OŠ Stoja u 12:25; zatim u srijedu 29. siječnja u OŠ Tone Peruška (za učenike OŠ Tone Peruška i OŠ Kaštanjer) u 8:15 sati te u 11:00 sati  OŠ Vidikovac i 12:25 - OŠ Veruda.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa