Kampanja Sonde treća najnagrađivanija u regiji, prva u Hrvatskoj

0
Piquentum
Piquentum

B-report godišnje je izvješće slovenskog Marketing Magazina (MM),  časopisa i portala specijaliziranog za područje tržišnog komuniciranja u regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija). Prema statistici B-reporta, koji od 2015. godine javnosti predstavlja godišnji pregled najnagrađivanijih kampanja na nacionalnim, regionalnim, europskim i globalnim festivalima oglašavanja i kreativnosti, te  izložbama i natjecanjima s područja tržišnih komunikacija, kampanja Studia Sonda za Piquentum Sv. Vital: “Art directed by nature” je za proteklu 2019. godinu treća najnagrađivanija u čitavoj regiji i prva u Hrvatskoj. Također je zahvaljujući tome  Vinski Podrum Buzet treći najnagrađivaniji oglašivač u regiji i prvi u Hrvatskoj, čime je jedna lokalna vinarija stala uz bok velikih oglašivača poput VipMobile ili Pipi Beverages.

Metodologija B-reporta zasniva se na sljedećim aktivnostima: Popis festivala i izložbi sastavljen je u suradnji s kreativnim direktorima i direktorima agencija te oglašivačima u regiji, te se svake godine  procjenjuje relevantnost svih festivala, a bodovi se dodjeljuju prema važnosti dobivenih nagrada. Mjesto na regionalnoj ljestvici poretka zaslužuje se na temelju osvojenih nagrada na regionalnim, europskim i globalnim festivalima, smotrama i natjecanjima. Za formiranje nacionale ljestvice uzimaju se u obzir i nagrade na najvažnijim lokalnim ili nacionalnim festivalima. Poznato je da je Sondina kampanja za Piquentum u 2019. osvojila neke od najvažnijih nacionalnih (Grand Prix Ideje X na Danima komunikacija), regionalnih (Najbolja kampanja Balcannes-a ) i globalnih natjecanja (Cannes Lions Bronze).

Prvo mjesto u regiji, prema izviješću B-Reporta, odnosi kampanja agencije McCann Beograd za kampanju “Ne odričem se”, namijenjenu osvještavanju slučajeva nasilja i diskriminacije nad LGBTI osobama (klijent: Da se zna) a drugo kampanja agencije Leo Burnett također iz Beograda “Mame dobrodošle na svet” (klijent VipMobile).

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/RADNICA U PROIZVODNJI BRTVI

Do: 24.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIZAJNER/ICA NAMJEŠTAJA - VODITELJ/ICA PRODAJE

Do: 25.09.2020.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 25.09.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA KOMERCIJALE

Do: 25.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA