Jurica Šiljeg:

'IDS stečaj Uljanika želi iskoristiti za još jedan napad na Vladu'

0
Jurica Šiljeg
Jurica Šiljeg

"Priča oko Uljanika svela se na jedno – Vlada je u pokušaju spašavanja napravila sve, lokalna vlast predvođena IDS-om ama baš ništa!“, rekao je predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg. 

U HDZ-u Istre ističu da su jalovi pokušaji vrha IDS-a da za propast Uljanika okrivi ovu Vladu. "U tu priču ama baš nitko nije povjerovao. U Puli se dobro zna kako se u Uljaniku zapošljavalo, napredovalo i koja je politička stranka u Uljaniku imala 'prolaz'. Upropaštavanje Uljanika trajalo je godinama, lokalna je vlast o tome šutjela i zajedno sa članovima Uprave Uljanika lokalni su političari nerijetko ispijali šampanjce", smatraju u istarskom HDZ-u.

„Sramotno je da predsjedniku IDS-a ništa nije sveto, pa tako ni brodogradilište koje je svojevremeno hranilo tisuće obitelji diljem Pule i Istre. Upravo suprotno, on Uljanik koristi u svrhu političkog obračuna, bildanja mišića i samopromocije. Njegov komentar 'da je Uljanik u nekoj drugoj županiji mi danas ovo ne bismo gledali', apsolutno je točan. Jer da je Uljanik u nekoj drugoj županiji IDS mu ne bi mogao ni primirisati, ne bi se preko noći mijenjali prostorni planovi s namjerom da se Uljanik iseli iz Pule, ne bi se 'šoto banko' dogovarao nekretninski biznis,“ rekao je Šiljeg.

Vjerovnici Uljanika u srijedu su odlučili da Uljanik s dugovima od oko pet milijardi kuna i imovinom od samo 1,75 milijardi kuna nema nikakve budućnosti. Dugovi Uljanika znatno premašuju vrijednost njegove imovine, i to za gotovo tri puta.

U HDZ-u podsjećaju da je Vlada RH u ovom mandatu za Uljanik izdvojila 4,2 milijarde kn iz državnog proračuna, devet mjeseci osiguravana je isplata plaća radnicima, sve u nastojanju da ne dođe do gašenja brodogradilišta. Po njima,  Vlada je napravila sve što je u okviru zakona moguće. U tri desetljeća sve Vlade RH zajedno, za Uljanik su isplatile više od 8,3 milijarde kuna.

"Ključno je pitanje - kako je uspješno brodogradilište dospjelo u ovakve dugove? Čiji je to bio interes? Tko je za to odgovoran? To su odgovori koje građani postavljaju i na koje mi želimo odgovore, te apeliramo na institucije da to istraže. Uljanik je preživio dva svjetska rata, ali unatoč brojnim naporima Vlade nije uspio preživjeti pustošenje koje su mu omogućili oni koji se nazivaju najvećim istarskim sinovima", kazao je Šiljeg. 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA