Predstavljena knjiga Xi Jinping pripovijeda kineski san

0

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula 22. siječnja održano je predstavljanje knjige „Xi Jinping pripovijeda kineski san“. Predstavljanju su nazočili gradonačelnik Pule Boris Miletić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin, veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erwen, direktorica Hrvatske sveučilišne naklade d.o.o Anita Šikić i u ime domaćina ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović.

Gradonačelnik Miletić zaželio je dobrodošlicu kineskoj veleposlanici te spomenuo bogatu suradnju između Grada Pule i NR Kine prisjetivši se 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Hrvatske što je obilježeno prigodnim kulturnim programom i spektakularnim vatrometom u pulskoj Areni 2017. godine.

„Grad Pula i Grad Ningbo potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu. Također, potpisali smo i sporazum o suradnji s tehnološkom kompanijom Huawei kako bi došli do pametnih rješenja za naše građane. Danas mi je izuzetno drago  što možemo ovom knjigom još više približiti dio kineske kulture našim građanima. U subotu se obilježava kineska Nova godine te želim našim gostima, osim ugodnog boravka u našem gradu, i sve najbolje u Novoj godini“ zaključio je Miletić.

Župan Radin rekao je da je 2019. godina bila kineska godina kulture i turizma i jedan od ključnih projekata međunarodne suradnje u Republici Hrvatskoj u 2019. godini. „Uspostavljanje i nastavljanje već postojećih odnosa partnerskih institucija u području kulture i turizma te zajednički projekti između Hrvatske i Kine od ključne su važnosti„ zaključio je Radin.

Veleposlanica Erwen naglasila je da je prethodna hrvatsko-kineska godina kulture i turizma nastavak uspješne bilateralne suradnje u području kulture i umjetnosti kojim bi se uspostavila suradnja s azijskim gradovima kulture i time proširio pristup sudjelovanja u kulturi  razmjena iskustava te povećala međunarodna vidljivost i na drugim područjima, posebice turizma.

O samoj knjizi pod nazivom „Xi Jinping pripovijeda kineski san“, autora Xi Jinping kineskog političara koji se trenutno nalazi na mjestu najvišeg vođe Narodne Republike Kine, govorila je direktorica Hrvatske sveučilišne naklade d.o.o Anita Šikić naglasivši da je  knjiga doprinos suradnji  te potvrda da je pisana riječ o sličnim temeljima i kompatibilnim vrijednostima na kojima počivaju naše zemlje, kako u politici, tako i u znanosti i kulturi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA