Nakon prekida ljubavne veze podijelili skrbništvo nad psom

1
Anja Hrvatin s mješancem Teslom
Anja Hrvatin s mješancem Teslom

Bilo da je riječ o razvodu braka ili prekidu duge veze, poznato je da i za kućne ljubimce, baš kao i za djecu, sve više vrijede slična prava oko skrbništva. A u jednoj takvoj priči se našao i četverogodišnji mješanac Tesla, čiji su vlasnici nakon prekida četverogodišnje veze odlučili podijeliti skrbništvo nad svojim ljubimcem. .

Pa tako Tesla preko tjedna živi u Vinežu kraj Labina, u donedavno zajedničkom stanu Anje Hrvatin i njezinog bivšeg dečka, a preko vikenda dolazi kod Anje, u njezin podstanarski stan u labinskim Viletama.

„Teslu smo udomili kada je imao sedam mjeseci i to iz Udruge za zaštitu životinja Fenix. Oboje smo mnogo uložili u njegov razvoj. Tesla je bio jako plašljiv. Bojao se ljudi i vode.  A sada uživa u plivanju, u planinarenju samnom i dugim šetnjama“, priča Anja te dodaje kako je Tesla dobio ime po Nikoli Tesla, a razlog je što su većina u obitelji njezina bivšeg dečka elektrotehničari.  

„Kada smo se dečko i ja prekinuli vezu i više nismo živjeli zajedno, Tesla se počeo čudno ponašati. Isprva kao da se ljutio na mene kada bih dolazila u posjet. Naime, kada smo prekinuli, odlučili smo da Tesla ostane kod bivšeg dečka u Vinežu, a ja sam se vratila kod mame u Rašu, koja je bila protiv držanja psa u stanu. Onda je malo pomalo shvatio da ću dolaziti povremeno pa mi se opet počeo radovati. Ipak smo tri godine živjeli svi troje zajedno. Otkad sam u podstanarskom stanu dolazi mi svaki vikend, od petka popodne i ostaje do nedjelje navečer. I već pri ulazu u Vilete javlja mi se lavežom. Tako smo preko vikenda uvijek zajedno negdje, uživamo u druženju i svuda ide sa mnom“, rekla je Anja, dodavši kako je mnogima smiješno kad im priča o tome, ali ne i onima koji imaju kućne ljubimce.

S bivšim dečkom je ostala u dobrim odnosima, ipak se viđaju svakog vikenda. A Tesla je ono najljepše što im je ostalo nakon prekida i nijedno od njih ga ne žele lišiti svoje ljubavi. (Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa