Grad Pula u top 10 gradova po broju upisane djece u vrtiće

0
Gradonačelnik Boris Miletić: Pozitivni trendovi rezultat su dugogodišnjih ulaganja, ne samo u predškolski i školski sustav, već općenito u podizanje kvalitete života u gradu
Gradonačelnik Boris Miletić: Pozitivni trendovi rezultat su dugogodišnjih ulaganja, ne samo u predškolski i školski sustav, već općenito u podizanje kvalitete života u gradu

Portal Gradonačelnik.hr proveo je istraživanje o broju upisane djece u vrtiće u predškolskoj godini 2019/2020 kojega prenosimo: "Nakon rezultata istraživanja o broju upisanih prvašića u ovoj školskoj godini, analizirali smo i podatke koje su nam u istom istraživanju provedenom krajem prošle godine gradovi dostavili o broju djece upisane u vrtiće. U istraživanje su se uključila 104 grada, od kojih gotovo polovica – njih 48, bilježi pozitivne brojke, odnosno rast broja djece koja su ove godine po prvi put krenula u vrtiće. Njih je najviše ove godine (uz naravno Zagreb koji je izvan svih kategorija) u Splitu – 1 283, Rijeci – 956, Zadru – 631, Velikoj Gorici – 471, Puli – 437, Kaštelima – 436, Bjelovaru – 385, Dubrovniku – 377, Šibeniku – 340 i Karlovcu – 337. 

Među gradovima s najvećim brojem upisanih vrtićanaca je i Grad Pula, a gradonačelnik Boris Miletić ističe kako je to rezultat dugogodišnjih ulaganja, ne samo u predškolski i školski sustav, već općenito u podizanje kvalitete života u gradu.

‘Naime, nizom konkretnih mjera i aktivnosti, nastojimo pratiti potrebe naše djece i njihovih roditelja i to od prvog dana njihova rođenja, odlaska u vrtić, potom u školu i na daljnje školovanje. Za to imamo osigurane naknade za svako novorođeno dijete, predškolski sustav je tako organiziran da roditelji ostvaruju subvencije prilikom upisa djece, već godinama imamo dežurne službe u dječjim vrtićima, nemamo liste čekanja i svakom je djetetu osigurano mjesto u vrtiću. Nadalje, imamo kvalitetne škole, financiramo produženi boravak za učenike zaposlenih roditelja u svim našim školama, provodimo nastavu u jednoj smjeni u gotovo svim osnovnim školama i niz drugih mjera koji zaposlenim, mladim roditeljima itekako puno znače. Osim toga, pripremamo i konkretnu pomoć za mlade za rješavanje njihovog stambenog pitanja i to sufinancirajući kamatu prilikom kupnje prve nekretnine, a sve kako bi lakše podnijeli  taj financijski teret.
Sve te mjere, uz brojna ulaganja u temeljnu infrastrukturu poput novih cesta, sustava odvodnje, vodovodne mreže, plinofikacije, javne rasvjete, obnove fasada i slično u konačnici utječe na podizanje kvalitete života u gradu, a time posljedično i na pozitivne demografske trendove’, ističe gradonačelnik Miletić." Cijeli članak možete pronaći ovdje.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa