Je li ovo najsmješniji logotip neke turističke tvrtke?

1

Novi, crveni logotip Plave lagune u primjeni je od siječnja 2018. godine, ali meni ni nakon dvije godine nije jasno kako je nekome moglo pasti na pamet ovakvo rebrendiranje jedne hotelske kompanije.

Usudio bih se reći da je ovo najsmješniji logo ikad viđen u turističkoj branši. Kolega Vladimir Bugarin svojedobno je napisao da ga podsjeća na obilježavanje kineske nove godine, a ja svaki put kada dođem u Poreč pomislim da se u gradu održava neki Ferrarijev event.

Inače, za ovaj totalno promašeni vizualni identitet zaslužna je tvrtka The Partners iz Londona (kao da Poreč, Istra, pa naposljetku i Hrvatska nemaju kvalitetne dizajnere). Prema njihovom obrazloženju „sam vizualni identitet zadržava podrijetlo u kojem je nastala Plava Laguna. Crveno – bijele boje koje su elementi hrvatskog grba, zajedno s kozom, kao simbolom Istre te elementima mora čine iskorak u prezentaciji kompanije, no ujedno zadržavaju tradicionalne elemente Istre i Hrvatske“.

Kao prvo, ako su htjeli ubaciti elemente hrvatskog grba onda su to crveno-bijeli kvadratići, a ne crveno-bijele boje kao na poljskoj zastavi. A da je ono koza shvatio sam tek nakon njihovog objašnjenja.

Ali ono najvažnije – čemu uopće crvena boja i kakve ona ima veze s morem, Istrom i Porečom? Možda je netko tim likovima iz Londona trebao reći da riječ 'plava' u nazivu tvrtke znači 'blue'. (Nenad Čakić)    

Nekadašnji logotip Plave lagune
Novi logotip Plave lagune

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa