Uređeno dječje igralište Orbanin Moncanor u Puli

0

U sklopu programa izgradnje i održavanja Grada Pule kao i temeljem zahtjeva samih građana putem svojih mjesnih odbora, uređenju, održavanju i kompletnim rekonstrukcijama dječjih igrališta pristupa se kontinuirano, sukladno pravilima struke, kako bi igra najmlađih sugrađana  bila sigurna i bezbrižna. Tako je, između ostalih aktivnosti, nedavno provedena kompletna rekonstrukcija dječjeg igrališta Orbanin Moncanor u kojem dječica Mjesnog odbora Busoler i obližnjeg vrtića i jaslica uživaju u obnovljenim i novih igralima.

„Ulaganje u najmlađe sugrađane, kao što to uvijek ističemo, spada u prioritete Grada te se, u kontekstu istoga podrazumijeva i redovito ulaganje u dječja igrališta i ostale sadržaje namijenjene djeci. Pritom se posebno vodi računa da sigurna i kvalitetna oprema na igralištima potiče njihovu znatiželju, kreativnost te im omogući da u društvu svojih vršnjaka što više vremena provode na zraku“, naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Zbog same konfiguracije terena rekonstrukcija dječjeg igrališta provedena je u tri faze, a radovi su trajali mjesec dana.  Teren je pomno isplaniran, iskopani su temelji za zaštitnu ogradu i za nove sprave, te je nasuta nova rizla. Postojeće sprave poput metalnog vratila i kombinirane penjalice sa toboganom su uređene, a od novih sprava postavljena je kućica-penjalica i dvostruka klackalica. Po zahtjevu mjesnog odbora postavljena je drvena zaštitna ograda koju su izradili djelatnici Castruma Pula 97 kao i proveli kompletnu rekonstrukciju igrališta u vrijednosti od 150.000 kuna. Inače firmi Castrum Pula 97 je od strane Grada Pule povjereno redovno održavanje i uređenje dječjih igrališta.

„Svake godine Grad Pula ulaže značajna sredstva  u izgradnju i uređenje dječjih igrališta kako bi im se osigurala primjerena i sigurna mjesta za igru. Samo u posljednjih pet godina u tu je svrhu uloženo više od 7 milijuna kuna  i to u svim mjesnim odborima na području Pule“, naglasio je direktor Castruma Pula 97 Aleksandar Matić te je pozvao građane da svoje prijedloge za uređenje ali i oštećenja na dječjim igralištima prijave na telefonski broj Castruma 535-710 ili e-mail: igralista@castrum-pula.hr, kako bi čim prije mogli pristupiti sanaciji radi sigurnosti djece.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

AGENT/ AGENTICA ZA NEKRETNINE

Do: 20.01.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PREDSTAVNIK/ICA U KAMPU

Do: 31.03.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA