Svečanim koncertom proslavljen rođendan 'Istre'

0

Svečanim i nadasve bogatim koncertnim programom, u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula proslavljena je 60. obljetnica OKUD-a Istra koji svih ovih godina svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske u svijetu. Svečanom koncertu prisustvovao je gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je među ostalim istaknuo kako je OKUD-u Istra svojom glazbom Pulu učinio još ljepšim mjestom.

„Doista se treba zahvaliti i odati počast svim onima koji su u ovih 60 godina uložili svoje vrijeme stvarajući glazbu u kojoj danas možemo uživati. Također, veliko hvala OKUD-u i njezinim članovima na svemu što čine njegujući naš istarski, regionalni izričaj i tradiciju“, kazao je gradonačelnik Miletić.

Čestitke je uputio i županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica ističući da je ovo kulturno-umjetničko društvo napravilo iznimne stvari ne samo za grad i regiju, već i šire, a čestitkama se pridružio i izaslanik ministrice kulture, član Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse Petar Ćurić.

Predsjednik OKUD-a Alex Nadišić podsjetio je na bogatu povijest ovog kulturno-umjetničkog društva te na veliki entuzijazam voditelja i mentora u radu s učenicima.

Udruga OKUD Istra neprofitna je organizacija kulturno-umjetničkih djelatnosti osnovana 15. veljače 1959. godine. Kroz šezdeset godina djelovanja, okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Posebna je briga udruge promicanje i promoviranje harmonike, pa je u OKUD-u Istra najznačajnija sekcija harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić“. Pored kulturnih, odgojnih i obrazovnih programa OKUD “ISTRA” organizatorom je vrlo značajnih manifestacija kao što su Međunarodni susret harmonikaša, Ljetna škola harmonike te Pula Guitar Fest.

Na koncertu su nastupili harmonikaški orkestar „Stanko Mihovilić“, polaznici tečajeva OKUD-a Istra, KUD Uljanik, Plesna grupa Flame iz Rijeke i ostali gosti.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA