Kad je dobila dijete, jedna joj je pomisao postala nezamisliva!

0
Francesca Miličević (foto: Facebook)
Francesca Miličević (foto: Facebook)

Unatoč hladnoći i temperaturama koje se nerijetku spuštaju i do nule, djeca pulskog Šumskog vrtića uživaju u svim blagodatima koje šuma pruža. Grupa od sedam sretnih mališana svaki dan, bez obzira na vremenske prilike, obilazi razna mjesta skrivena po šumskim predjelima, djeca se igraju u lokvicama po kiši i uživaju na svježem zraku. Sretni su i nije im hladno, piše 24sata.

- Oduvijek sam bila zaljubljenik u prirodu, a kad sam dobila svoje dijete, postala mi je nezamisliva pomisao da će veći dio djetinjstva provesti u zatvorenim prostorima. Ugledala sam se na šumske vrtiće u skandinavskim zemljama i prilagodila koncept. Reakcije su zaista pozitivne - kazala je Francesca Miličević, dipl. psihologinja i certificirana dadilja.

“Šumska djeca” provode od 6 do 8 sati dnevno vani tijekom cijele godine. Čak i obroke imaju vani, na natkrivenoj terasi, a samo oni koji još spavaju danju ulaze u vrtić. - Vrijeme kvalitetno provodimo na dvije lokacije. Jedna je šuma, u koju idemo svaki dan, a druga je naše okupljalište na rubu šume, kuća s velikim dvorištem, u kojem palimo logorsku vatru, obrađujemo vrt, a tu su i veliki pješčanik te razne penjalice - priča Francesca.

Do kasne jeseni djeca su brala gljive, a sad izrađuju skrovišta od trstike i grana. Kako bi ostali zagrijani, puno hodaju, penju se po stablima, sakupljaju drva za logorsku vatru te osluškuju i promatraju životinje u šumi. Na pitanje žale li se mališani ponekad da im je ipak hladno odgovor je - nikad! piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA