Klupska zima u Puli: Vikend u znaku live glazbe

0
Cherry Bombz
Cherry Bombz

I ovog petka Klupska zima - Pula live 2020 donosi tri koncerta na tri kultne pulske lokacije. Circolo otvara sezonu s prvom ovogodišnjom jazz večeri u kojoj nastupaju Branko Sterpin - truba, Carlos Fagin na klavijaturama, Nenad Mirt - bass, Srdjan Kolarević na gitari i Sebastan Stell na bubnjevima.

Rock Caffe nudi koncert grupe Cherry Bombz. Sastav koji čine pjevačica i basistica Tea Tidić, gitarist Saša Ristić i bubnjar Ranko Matošević, osnovan je 2012. godine, a svi članovi imaju dugogodišnje iskustvo svirke u raznim bendovima.  Tea Tidić bila je članica u VIS The Thunderbirds, Junkers5, Leukkeemiaa, Vervet, Frank Get i drugima, zatim Saša Mihael Ristić u Aeon i Blackline, a Ranko Matošević u Rock Yu Band, Preludium i Rock Line. Od osnivanja CherryBombz su nastupali u brojnim klubovima i na raznim open air manifestacijama u Hrvatskoj i Sloveniji, te su dobro znani po žestokim i temperamentnim svirkama. Na njihovom repertoaru nalaze se obrade pjesama rock, punk, metal i ex-yu sastava - grupa poput Iron Maiden, Ramones, Whitesnake, Motorhead, AC/DC, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep, Partibrejkers, Atomsko sklonište, KUD Idijoti, Majke, itd.

Večeras će se u Klubu Kotač predstaviti grupa Bamwise koju čine Katrin Novaković (video projekcije), Andrija Santro (synthesizer i vokal), Matija Santro (bubnjevi), Robert Martinović (zvuk i efekti), Igor Ivanković (bas) i Marko Pinjuh (gitara). Šesteročani bend iz Zagreba spojila je zajednička ljubav prema elektroničkom dub-u. Oni u svom radu kombiniraju tri synthesizera, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Bamwise kombiniraju "sintetičke" i "akustičke" elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na ritam i bas kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe.

U subotu, 18. siječnja s početkom u 22 sata u Rock Caffeu Pula održat će se koncert grupe Febra iz Umaga. Grupu su 2013. godine osnovali mladi Umažani Leo Urbas i Goran Leka, no u sadašnjem sastavu djeluje od 2014. godine. Do sad su održali više od sto koncerata diljem Istre, u Zagrebu, pa i u inozemstvu. Febra izvodi obrade pjesama stranih izvođača iz 50-tih i 60-tih godina, kao i suvremenih pjesama, a sve u pop, jazz, soul i blues maniri, s prizvukom rockabillyja. Večeras nastupaju Valentina Borčić – vokal, Leo Urbas – gitara, Predrag Stojčević – bass i Goran Leka – bubnjevi i udaraljke.

U Mimozi će se s početkom u 22 sata predstaviti bend Kung Foo Fighters. Članovi Kung FOO Fighters su Andrija Zrinski – gitara, vokal, Vedran Vučković – gitara, Damir Tomić Jabe – bubanj i vokal, Mihael Prosen – vokal i bas, te Karlo Horvat – vokal i gitara. Koncerti su za sve posjetitelje besplatni, a organizirani su u sklopu projekta Klupska zima - Pula live 2020.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa