uz pomoć grada i općina

Pazinska Hitna pomoć nabavlja novo ambulantno vozilo

0
Čelnici Grada Pazina i Općine Gračišće s djelatnicima Hitne pomoći
Čelnici Grada Pazina i Općine Gračišće s djelatnicima Hitne pomoći

U Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije u Ispostavi Pazin 16. siječnja organiziran je prijem povodom potpisivanja ugovora za sufinanciranje nabave novog ambulantnog vozila s Gradom Pazinom i sedam susjednih općina. Uz domaćina ZHMIŽ, ravnateljicu Gordanu Antić, prijemu su prisustvovali gradonačelnik Renato Krulčić i načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić te  predstavnica Namještaja Mima koji su nedavno Ispostavi Pazin donirali kauč i madrac.

Ravnateljica Antić zahvalila se svim prisutnima na nesebičnom zalaganju i odličnoj suradnji te im je tom prigodom uručila zahvalnice. Procijenjena vrijednost predstojeće javne nabave iznosi 800.000 kuna, a uz podršku pri sufinanciranju tijekom slijedeće 4 godine, Ispostava Pazin moći će na siguran i brzi način obavljati  hitne intervencije na području Grada Pazina i Pazinštine i time ostvariti važan preduvjet kvalitetne zdravstvene zaštite svojih sugrađana.

Inače, Zavod je već uspješno okončao javnu nabavu za tri ambulantna vozila sufinancirana iz decentraliziranih i vlastitih sredstava, od kojih je jedno namijenjeno Ispostavi Pazin. Prema riječima ravnateljice Antić u Ispostavu Pazin to bi vozilo trebalo stići do kraja svibnja 2020. godine.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako Grad Pazin nastoji financijski podržati sve aktivnosti koje su u cilju zaštite zdravlja i podizanja kvalitete života svojih sugrađana i lokalne zajednice u partnerstvu sa Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostavom Pazin i Istarskim domovima zdravlja – Ispostavom Pazin.

Naime, Grad Pazin s Istarskom županijom, ZHMIŽ i Istarskim domovima zdravlja od 2012. godine sklapa godišnje Ugovore o sufinanciranju HMP iznad standarda. Dodatnih 5.000 kuna u 2018. godini Grad je izdvojio za obnovu prostora Hitne medicinske pomoći Pazin, a 1.970 kuna za kupnju setova za opekline, pa je ukupno od 2012. do 2019. godine iz proračuna Grada za potrebe HMP, Ispostavu Pazin izdvojeno 852.543,68 kuna. U proračunu za 2020. godinu planirano je za dodatni tim HMP izdvojiti 110.000 kuna, a za nabavku novog ambulantnog vozila 83.596,99 kuna.

Svojom podrškom Grad želi doprinijeti stvaranju bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti na vrijeme dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, jer snaga lokalne zajednice ogleda se u brizi o najranjivijim skupinama građana među kojima su i bolesne osobe, što je među prioritetima Grada Pazina, zaključio je gradonačelnik.

Renato Krulčić i Gordana Antić
loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA