Pazin i ove godine 'grad u pokretu': 2,46 milijuna za sport  

0
Potpisvanje ugovora o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu Grada Pazina za 2020. godini
Potpisvanje ugovora o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu Grada Pazina za 2020. godini

U velikoj vijećnici Grada Pazina 16. siječnja potpisani su Ugovori o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu Grada Pazina za 2020. godinu s trgovačkim društvom Pazin sport d.o.o. te Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina.

U 2020., Pazin sportu d.o.o. za Program održavanja sportskih objekata Grad Pazin osigurao je sredstva u iznosu od 505.000 kuna, i to za tekuće i investicijsko održavanje Boćarskog centra A. Anzur (80.000 kuna), za tekuće i investicijsko održavanje Gradskog stadiona (140.000 kuna) te za održavanje Školsko-gradske sportske dvorane (255.000 kuna).

Osim održavanja sportskih objekata, Društvo održava E Bike sustav, pokrenut u kolovozu 2019. godine te nastavlja s realizacijom projekta izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta, ukupne vrijednosti 3,4 milijuna kuna, za koje će Grad ove godine izdvojiti dodatnih 30.000 kuna.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je unapređenje sportske infrastrukture i sportsko-rekreacijskih programa jedan od ciljeva Strategije razvoja Grada Pazina od 2015.-2020. godine, a sve kako bi djeca i mladi od malih nogu razvijala motoričke sposobnosti i usvojila vrijednosti kao što su fair play, solidarnost, timski rad i samopoštovanje.

Izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje grada Pazina kao „grada u pokretu“ strateški je interes ove gradske uprave.

Inače, kroz strategiju razvoja sporta i rekreacije 2017.-2021. godine, Grad Pazin potiče participaciju u sportu i rekreaciji, podiže kvalitetu rada s djecom i mladima te povećava njihovu uključenosti u organizirane oblike sporta.

Ugovor o sufinanciranju godišnjeg programa rada potpisan je i sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina. Za provedbu Programa rada Zajednice za 2020. godinu u proračunu Grada Pazina osigurana su financijska sredstva u iznosu od 1.234.000 kuna.

U 2020. zajednica će biti organizator ili suorganizator raznih manifestacija poput proglašenja najboljih sportaša, Dječje olimpijade, Revijalnog malonogometnog turnira povodom Rima, Otvorenih vrata sportskih udruga, a pružit će otporu, organizacijsku ili novčanu, sportskim klubovima i udrugama za provođenje raznih natjecanja.

Također, punopravne članice moći će se prijaviti na Natječaj vrijedan 660.000 kn za sufinanciranje Programa javnih potreba Grada Pazina u sportu u 2020. godini, kojeg će Zajednica objaviti tijekom siječnja.

Osim toga, Zajednica će i ove godine sufinancirati edukacije trenera, klubova i udruga u iznosu od 30.000 kn, a za sve sportaše osigurat će se i besplatni liječnički pregledi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa