Pazin

Uručene odluke o odabiru projekata za unaprjeđenje poljoprivrede

0
Dodjela odluka; dio korisnika, predsjednik Renato Krulčić, voditeljica Iva Jekić
Dodjela odluka; dio korisnika, predsjednik Renato Krulčić, voditeljica Iva Jekić

U prostorijama LAG-a „Središnja Istra“ 15. siječnja  službeno su uručene odluke o odabiru projekata temeljem LAG natječaja pod nazivom “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava“. Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bila su poljoprivredna gospodarstva veće ekonomske veličine, a natječajem je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 11 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi 4.489.759,41 kuna, od čega će iz sredstava LAG-a biti dodijeljeno 2.861.119,63 kuna.

U sklopu LAG natječaja, dodijeljene su pojedinačne potpore u rasponu od 10 tisuća do 50 tisuća eura, a korisnici svoje projekte sufinanciraju s 50 posto odnosno 30 posto za mlade poljoprivrednike. Projekti će obuhvatiti aktivnosti koje se odnose na nabavku mehanizacije, gospodarskih vozila, podizanje višegodišnjih nasada te gradnju pomoćnih poljoprivrednih objekata, a ulaganja će biti odrađena na području grada Pazina i  Poreča te općina Cerovlje, Lupoglav, Žminj i Motovun otkud je odobreno najviše prijava.

Odluke je uručio predsjednik LAG-a „Središnja Istra“ Renato Krulčić dok su voditeljica Iva Jekić i djelatnik Manuel Živolić iznijeli detalje oko predstojećih aktivnosti s obzirom da, nakon odluka LAG-a, slijedi proces dodatne provjere pri Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ovime je službeno priveden kraju 3. LAG natječaj. Prethodno su u 2018. i 2019. godini dodijeljene bespovratne potpore za 25 projekata malih poljoprivrednika te 12 projekata gradova i općina u sastavu LAG-a „Središnja Istra“ usmjerenih na unaprijeđenje društvene infrastrukture. Kroz ova tri natječaja, LAG „Središnja Istra“ dodijelio je gotovo milijun eura (999.600 eura) što je ukupno raspoloživ iznos za razdoblje do kraja 2020. godine. U slučaju odobrenja dodatnih sredstava od strane Ministarstva poljoprivrede i omogućavanja raspisivanja daljnjih natječaja, LAG „Središnja Istra“ pravodobno će obavjestiti sve zainteresirane građane.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa