stečaj brodogradilišta

Demetlika pozvao premijera da zauzme stav o planu za Uljanik

0
Tulio Demetlika
Tulio Demetlika

Saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika, 15. siječnja je u Hrvatskom saboru na aktualnom prijepodnevu, pozvao premijera Andreja Plenkovića da otvoreno kaže kakav će stav zauzeti Vlada Republike Hrvatske prilikom odluke o planu stečajne upraviteljice koji predviđa oživljavanje pulskog brodogradilišta.

- Vjerujem da ste i Vi upoznati s činjenicom da će se 22.1.2020. godine, dakle za 7 dana, u Pazinu održati ročište na kojem bi Skupština vjerovnika trebala donijeti odluku o planu stečajne upraviteljice Uljanika kojim se predviđa likvidacija krovne tvrtke Uljanik grupe, ali i oživljavanje brodogradnje, na način da se prenesu koncesije, oprema i započete gradnje na tvrtku Uljanik brodogradnja 1856, kazao je Demetlika te dodao kako je sudbina Uljanika u rukama vjerovnika, a u donošenju te odluke ključan glas je glas države, odnosno Vaše Vlade.

Premijer Plenković na postavljeno pitanje nije dao nikakav konkretan odgovor, već je samo napomenuo da će Vlada imati svoju poziciju te da će ministar Horvat  o tome izvijestiti javnost. Demetlika je poručio premijeru kako se neće izjasniti o zadovoljstvu ili nezadovoljstvu njegovim odgovorom i kako nije ni bitno je li on zadovoljan njegovim odgovorom, već je bitno jesu li njegovim odgovorom zadovoljni radnici Uljanika koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanju.

Napomenuo je da radnici već dvije godine s nestrpljenjem čekaju odgovor ove Vlade, kao i pravu državničku odluku jer je jedino ova Vlada dosada imala ovlasti da nešto učini, odnosno da se nađe održivo rješenje, a to se nažalost nije dogodilo. Također, podsjetio je premijera kako jedino Vlada ima u svojim rukama platno i škare te pa pozvao da skroji sudbinu radnika Uljanika, ali i njihovih obitelji na način da kriteriji budu jednaki za sve radnike u Republici Hrvatskoj, budući da upravo premijer često izjavljuje kako su kriteriji Vlade jednaki za čitavu Republike Hrvatske.

Demetlika je na kraju rekao kako je vrijeme da radnici konačno znaju da li će nastaviti raditi ili mogu spakirati svoje kofere i tražiti drugi put ka sreći.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa