Potpredsjednik Sabora Radin dobio novi Audi na korištenje

0
Furio Radin (foto: Patrik Maček/PIXSELL)
Furio Radin (foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Trojica od petorice potpredsjednika Sabora preuzeli su i voze se u novim automobilima marke Audi A6, potvrđeno je Hini iz sabora, javlja Index. Novi su automobili ponuđeni četvorici potpredsjednika jer je Božo Petrov (Most) već ranije odbio koristiti službeni automobil. Preuzela su ih trojica: Željko Reiner (HDZ), Furio Radin (NZ) i Siniša Hajdaš-Dončić (SDP), ne i Milijan Brkić (HDZ) koji je zadržao ranije zaduženu Škodu Superb, piše Index.

Brkić će, neslužbeno se doznaje, i dalje nastaviti koristiti službenu Škodu Superb, odbivši novi službeni Audi A6, model nabavljen za potpredsjednike sabora nepunih godinu dana prije kraja mandata. Koliko stoji svaki od automobila, iz sabora nisu precizirali. Naveli su da su novi automobili isporučeni u prosincu nakon sklapanja ugovora na 60 mjeseci uz mjesečnu ratu u iznosu od 5541 kuna za jedan automobil. Kad se te dvije brojke pomnože dolazi se do iznosa od 332.460 kuna za jedan automobil, javio je Index.

"Nismo konzultirani prilikom izbora automobila tako da vam zapravo ne znam ništa o tome. Koliko sam shvatio, dobili smo automobile kakve smo imali i prije, samo novije. Osobno, nemam ni vozačku dozvolu niti se razumijem u automobile. To što sam dobio, to sam i uzeo", rekao je Radin za Index dodajući kako automobil koristi u službene svrhe. Nije nam znao reći koliko godišnje koristi automobil, no kaže nam da ga nekada koristi cijeli dan, a nekada ga ne koristi danima, piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa