Iz Grada Pule podsjetili Jurkića što sve čine za pulsku djecu

1

Na izjave Mirka Jurkića (HDZ), pulskog gradskog vijećnika, objavljene na našem portalu, reagirali su iz Grada Pule, podsjećajući da je Pula prema jednom istraživanju uvrštena u sam vrh hrvatskih gradova po broju upisane djece u vrtiće što je, po njima, zapravo rezultat dugogodišnjih ulaganja, ne samo u predškolski i školski sustav, već općenito u podizanje kvalitete života u gradu.

Iz Grada Pule su poručili da nizom konkretnih mjera i aktivnosti, nastoje pratiti potrebe pulske djece i njihovih roditelja i to od prvog dana njihova rođenja, odlaska u vrtić, potom u školu i na daljnje školovanje.

„Za to imamo osigurane naknade za svako novorođeno dijete, predškolski sustav je tako organiziran da roditelji ostvaruju subvencije prilikom upisa djece, već godinama imamo dežurne službe u dječjim vrtićima, nemamo liste čekanja i svakom je djetetu osigurano mjesto u vrtiću. Nadalje, imamo kvalitetne škole, financiramo produženi boravak za učenike zaposlenih roditelja u svim našim školama, provodimo nastavu u jednoj smjeni u gotovo svim osnovnim školama i niz drugih mjera koji zaposlenim, mladim roditeljima itekako puno znače.

Osim toga, pripremamo i konkretnu pomoć za mlade za rješavanje njihovog stambenog pitanja i to sufinancirajući kamatu prilikom kupnje prve nekretnine, a sve kako bi lakše podnijeli  taj financijski teret.

Sve te mjere, uz brojna ulaganja u temeljnu infrastrukturu poput novih cesta, sustava odvodnje, vodovodne mreže, plinofikacije, javne rasvjete, obnove fasada i slično u konačnici utječe na podizanje kvalitete života u gradu, a time posljedično i na pozitivne demografske trendove“, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa