Puh Belci primila uspješne učenike škole Veli Vrh

0
Nagrađeni učenici s Elenom Puh Belci
Nagrađeni učenici s Elenom Puh Belci

Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pule, primila je 14. siječnja u Komunalnoj palači učenike osnovne škole Veli Vrh predvođene profesoricom Robertom Weissman Nagy koji su osvojili drugu nagradu u Europi na likovnom natjecanju održanom u Bratislavi u listopadu prošle godine.

Zamjenica gradonačelnika  čestitala je učenicima i profesorici na postignutom uspjehu. „Likovna natjecanja dobra su prilika za upoznavanjem i razmjenom iskustva s učenicima iz cijele Europe, a ukoliko se pritom i postigne ovako veliki uspjeh, zadovoljstvo je tim veće. Biti kreativan veoma je važno jer kreativnost je, osim životne vještine, i jedna od poželjnih vještina za određena zanimanja, ne samo u umjetnosti, već u dizajnu, građevinarstvu, ekonomiji. To je vještina koja se kroz godine unapređuje, zato nastavite tim putem“ poručila je zamjenica gradonačelnika.

Profesorica Roberta Weiismann Nagy istaknula je da se na natječaj koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Slovačke prijavilo 107 škola iz čitave Europe. Rad je realiziran po pozivu organizatora Srednje umjetničke škole Bratislave na međunarodni žirirani projekt na temu: „Svijete jesi li spreman na nas?“. Djeca su u uzrastu od 11 do14 godina osvojila nagradu animacijom u trajanju od minute i 29 sekundi. Scenario je osmislila Dorija Matošević, a režiju, montažu te snimanje zvuka Aurora Nađ obje učenice šestog razreda. U realizaciji rada učestvovali su Matteo Travalja, Martina Brgić, Anja Grnović, Paulina Puh i  Marina Bašić predstavljajući imaginarna zanimanja  koja  će donijeti u EU.

„Nači su učenici osvojili drugo mjesto na ovom prestižnom natjecanju te su kao laureati pozvani  na slijedeći međunarodni natječaj u listopadu 2020.godine čemu se svi zajedno neizmjerno radujemo“ zaključila je Weissman Nagy.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA