Vandali potpuno porazbijali zahod kraj vrtića u Vodnjanu (foto)

0

Povodom devastacije gradske imovine gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović najoštrije osuđuje vandalsko i neprimjereno ponašanje počinitelja. Tim povodom našem je portalu uputio priopćenje koje prenosimo u nastavku.

"U ime Grada Vodnjana i svoje osobno, najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije javne imovine, a posebice ovaj vandalski čin popraćen neprimjerenim uništenjem sanitarnog čvora objekta u ulici S. Rocco u Vodnjanu, pored gradskog vrtića, kojeg koriste članovi Društva naša djeca Vodnjan i ostale udruge korisnice. Nepoznati vandali su uništili ulazna vrata objekta, izvršili provalu i devastirali stolariju, sanitariju, keramiku te ostalu opremu objekta. Procijenjeni iznos nastale materijalne štete je oko 70.000 kuna, a cijeli je slučaj prijavljen policiji koja obavlja očevid i utvrđuje činjenice.", piše u priopćenju.

"Prema počiniteljima će se pokrenuti kaznena prijava te očekujem da se što hitnije isti kazneno sankcioniraju i da se nastala materijalna šteta nadoknadi Gradu. Dok se počinitelji ne privedu pravdi, žalosti me što se popravak uništene imovine plaća iz proračuna, odnosno iz financijskih sredstava svih mještana Grada Vodnjana. Sredstva koja će se sada utrošiti na sanaciju objekta mogla su se uložiti u nove projekte i programe usmjerene prema daljnjem poboljšavanju uvjeta djece i mladih u našem gradu. Pozivam sve građane da čuvaju javnu imovinu te da sva uočena oštećenja ili počinitelje koje uništavaju imovinu prijave nadležnim službama grada na broj telefona 052/511-968, e-mailom na adresu info@vodnjan.hr ili u policijsku postaju Pula.“, navodi se u priopćenju.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA