ids buja o bojani puzigaći:

'Obraćaju nam se i SDP-ovci nezadovoljni njenim radom'

0
Franko Gergorić i Bojana Puzigaća
Franko Gergorić i Bojana Puzigaća

"Neprekidnim iznošenjem obmanjujućih izjava, odgovorni smo i dužni smo reagirati na medijske istupe uvažene kolegice Puzigaća. IDS Buje, a vjerujem i naši brojni sugrađani, naviknuti su na izvrnuto prikazivanje događaja i stvari od strane vijećnice SDP-a Bojane Puzigaće. Stoga, sve se rjeđe obaziremo na konstrukcije koje uvažena vijećnica Puzigaća iznosi, posebice jer je često riječ o stvarima čija se istinitost može lako provjeriti te jer vjerujemo kako građani znaju jako dobro razlikovati obično politikantstvo od prave brige za zajednicu.", piše IDS Buja u priopćenju upućenom našem portalu 10. siječnja a kojeg prenosimo u nastavku. Riječ je o reakciji na tekst koji smo objavili ovdje.

"Njena posljednja izjava u kojoj pripisuje sebi zaslugu o smanjenju participacije roditelja u cijeni vrtića, upravo to i potkrepljuje – i najobičnije je politikantstvo. Klub vijećnika IDS-a Buje na to bi čak i mogao zažmiriti, jer kao što smo više puta istaknuli, nastojimo potaknuti vijećnike u opoziciji da se aktivnije uključe u razvoj Grada Buja. Međutim, prikupljanje političkih poena preko leđa djece nama u IDS-u jest neprihvatljivo.

Ovu smo mjeru iskomunicirali bez ijedne trunke populizma, te smo iz odgovornosti prema svim roditeljima djece predškolske dobi, ostavili otvorenu mogućnost da se odluka promjeni ako se ista bude na bilo koji način negativno odrazila na kvalitetno funkcioniranje ove ustanove.

Pozivamo SDP-ovu vijećnicu da se bolje upozna sa zakonskim propisima koji reguliraju rad lokalne samouprave, da se aktivnije i bez populizma uključi u rad za dobrobit našeg kraja (besplatni vrtići nisu besplatni, već ih plaćaju SVI porezni obveznici Grada Buja!) te, najvažnije, da zbog vlastitog probitka ne radi na jačanju podjela u društvu. To nikako i definitivno ne priliči SDP-u, čiji nam se članovi i simpatizeri ponekad obraćaju jer su nezadovoljni njenim radom. Primjera radi, posljednji se put to dogodilo prije nekoliko dana, preciznije 7. siječnja, nakon što je kolegica Puzigaća izjavila kako bi trebalo ukinuti županije. Za kraj, želimo naglasiti da IDS Buje pridaje veliku važnost Gradskom vijeću i iz tog razloga priželjkujemo odgovornu, snažnu i nadasve partnerski nastrojenu oporbu. Vjerujemo kako samo zajedno možemo tako izvršiti našu primarnu ulogu – biti servis građanima i raditi na ubrzanom razvoju našeg grada.", poručuju iz bujskog IDS-a u priopćenju koje potpisuje predsjednik GP-a IDS-a Buja Franko Gergorić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa