Razlaz Noela i San Canziana. Što je krenulo loše?

0
San Canzian (foto: Kult plave kamenice)
San Canzian (foto: Kult plave kamenice)

"Prije samo pola godine Noel je u San Canzianu najavljivao pohod na prve dvije Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj. Sada su se San Canzian i Noel rastali. Što je krenulo loše? Radi se prije svega o prirodi fine dininga. Pravi fine dining užasno je teška disciplina, koja među ostalim zahtijeva prvorazredne profesionalce potpuno koncentrirane na svoj restoran. Osoblje Noela nije se moglo multiplicirati: Ivan Jug, Goran Kočiš i Karlo Ferenčak nisu istodobno mogli biti na dva mjesta, u Zagrebu i u Istri, a ljudi koji bi ih nadomjestili jednostavno nema.", piše gastro portal Kult plave kamenice.

"Baš zbog toga Daniela Kramarić nikad nije ozbiljno razmišljala o otvaranju Plavog podruma u Zagrebu, premda su je mnogi nagovarali. Gospođa Kramarić procijenila je da ne može jamčiti i kontrolirati kvalitetu na dvije udaljene lokacije. Drugo, vlasnici San Canziana novi su u restoranskom poslu. Fine dining restoran u prvim godinama znači samo investiciju a ne povrat investicije, a kamoli dobit. Fine dining restoranima trebaju godine da bi počeli vraćati novac. Pravi fine dining restorani ne trpe ozbiljnije smanjivanje food costa, jer s time izlaze iz svog žanra. Treće, Noel Buje nije imao sreće s kuharima. Austrijski je chef bio odličan kuhar kompliciranog karaktera, što je dovelo do njegova otkaza, o čemu smo izvještavali ovdje. Čovjek koji ga je naslijedio zasad nije chef Michelinova ranga, što se vidjelo na gala večeri za Charles Heidsieck, u kasnu jesen prošle godine. Četvrto, očigledno je da u vrijeme pregovora o otvaranju Noela Buje u San Canzianu dvije strane nisu dovoljno jasno definirale ovlasti nad restoranom. I peto, San Canzian je najbolje uređeni hotel u Istri. San Canzianu neophodno treba vrhunski gastronomski restoran", piše Kult plave kamenice.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA