Otvoreno novo dječje igralište na porečkom kupalištu (foto)

0

Zip-line, ljuljačke, tobogani, drvene kućice, gljive za preskakanje, klackalice, antireumatska gumena podloga….sve je to samo dio igrala postavljenih na novouređenom, modernom dječjem igralištu na Gradskom kupalištu. Na ovom, od ranije vrlo popularnom i posjećenom dječjem igralištu, početkom prosinca uklonjene su sve stare i dotrajale dječje sprave te je počelo uređenje okoliša i postavljanje novih sprava tvrtke Regoč iz Zagreba. Obnovu parka financirala je Turistička zajednica Grada Poreča uz potporu Grada Poreča-Parenzo, za što je kroz dvije proračunske godine izdvojeno oko 700 tisuća kuna.

- Nakon što smo proteklih godina uredili čak osam gradskih plaža duž cijele porečke rivijere, vrijednosti preko 20 milijuna kuna, došlo je vrijeme da te standard opreme i uređenosti na postojećim plažama podignemo na još jednu višu razinu. Iako Poreč ima preko stotinu dječjih igrališta, ovo je zasigurno jedno od najpopularnijih pa je odabir upravo ovog igrališta kao prvog u redu za obnovu bio logičan izbor, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. – Još nam preostaje postavljanje ograde uz stazu za pješake, kao i trava za koju ćemo pričekati proljeće., dodao je Peršurić i izrazio nadu da će se ovo igralište svidjeti prije svega mališanima, ali i njihovim roditeljima i svim  ostalim korisnicima. Posebno se zahvalio i Mjesnom odboru Anke Butorac, koji je kroz godine uvijek izražavao želju da se, uz već dovršeno uređenje plaže, dodatno uredi i dječje igralište.

Direktor Turističke zajednice Nenad Velenik naglasio je važnost razvijanja sadržaja za aktivni i obiteljski odmor, ali posebno za domaću, porečku djecu. -  Ovo je igralište na dobrobit svima,  a u planu nam je u ovoj godini urediti i bike park u rekreacijskoj zoni Gradskog kupališta i vodeni park u zoni Špadići.

Iz tvrtke Regoč naglasili su kako je većina igračaka postavljenih na Gradskom kupalištu izrađena od bagremova drveta i to većinom kao ručni rad iz Njemačke. Igračke imaju dugi vijek trajanja, a postavljene su i osmišljene kao potpuno okrenute djetetu i vrlo jednostavne za korištenje. Postavljena su igrala za uzraste od 1 do 3 te od 3 do 7 godina starosti.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/PRODAVAČICA U VINOTECI

Do: 21.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/ICA

Do: 25.09.2020.

ŽMINJ, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA KOMERCIJALE

Do: 25.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHAR/ICA

Do: 27.09.2020.

JADRUHI, ISTARSKA ŽUPANIJA