Pročitajte kako je portal Index ismijao Glas Istre!

1
Foto: Index
Foto: Index

"Počelo je. Medijsko uvlačenje u guzicu izabranog predsjednika Zorana Milanovića službeno je otvoreno. Otvorio ga je Glas Istre i tako si odmah osigurao startnu prednost u onome što će zasigurno biti uzbudljivo natjecanje, barem za one koji vole gledati tip natjecanja koji završava u nečijoj guzici, ovoga puta u onoj novog predsjednika Milanovića", piše Index u komentaru pod naslovom "Počelo je natjecanje u uvlačenju u Milanovićevu guzicu. Vodi Glas Istre".

"Učinili su to tekstom naslovljenim "ZORAN MILANOVIĆ JE MODERAN, POŠTEN, NEKORUMPIRAN POLITIČAR i državnik Tuđmanovog kova" u kojem se oduševljeno i u najvećoj mjeri nekritički (uz hrpu hvalospjeva navedeno je tek nekoliko Milanovićevih mana, no one se minoriziraju) slavi pojava Zorana Milanovića. Uradak potpisuje osobno glavni urednik Glasa Istre Robert Frank", piše Index, citirajući dijelove tog teksta, koje i mi prenosimo u nastavku:

- "Politički nokauter. Čovjek otvorenog garda i jakih udaraca."

- "Zoran Milanović je pošten čovjek."

- "U mentalnom kodu tog čovjeka snažno je izražen osjećaj za život po pravilima i zakonima."

-  "Kao vrhunski intelektualci Milanovići nemaju osobito lukrativne poslove niti se opterećuju vrijednošću novca. Statusni simboli su im, posebno njemu, znanje i snaga intelekta, a ne količina novca na bankovnom računu."

- "Supruga mu je nenametljiva, ozbiljna, uspješna i obiteljski pouzdana. Djeca su mu dobro odgojena i na svom mjestu." 

- "Novi predsjednik ljetuje i zimuje jednostavno, u okvirima prosječnog hrvatskog čovjeka, na nekom od hrvatskih otoka, poput Krka, ili na padinama osrednje skupih talijanskih i austrijskih skijališta."

- "Zoran Milanović je moderan čovjek. Normalan, prije svega."

- "Socijaldemokratski je orijentiran, ali i liberalan, tolerantan je, osjetljiv na slabije i empatičan. Ima istančan osjećaj za pravdu, solidaran je s onima koji u životu nemaju ništa osim gomile problema."

- "Ponekad je blagi nacionalist, ali to radi s mjerom te dozom prihvatljivosti. On je ljevičar skandinavskog tipa koji u sebi ima dimenziju umjerenog desnog."

- "Zoran Milanović je po svom političkom potencijalu državnik. Isto kao i bivši predsjednik Tuđman. Jedini su s takvom karizmom. Oboje su formatirani za najviše funkcije."

- "Milanović je u politici strastven do kraja, dalmatinski temperamentan, moćan, snažan, bučan."

- "Jednom je Ćiro Blažević rekao da nogomet igraju igrači, a samo je nekoliko nogometaša. To su Tuđman i Milanović, unatoč ideološkim razlikama. Rasni centarfori. Oni razumiju igru."

- "Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović je erudit, iznimno i široko obrazovan čovjek, dnevno informiran i maksimalno upućen u lokalnu, europsku i svjetsku politiku. On politiku doista živi, njome upražnjava svaki trenutak svog života. U pravom smislu riječi, Milanović je Aristotelovo političko i društveno biće, zoon politikon."

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA