Grad Pula udvostručio stipendije: evo kako je bilo na dodjeli (foto)

0

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u Komunalnoj je palači zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović pulskim studentima dodijelio ugovore o stipendijama za akademsku godinu 2019./2020. Stipendije Grada Pule u ovoj je akademskoj godini dobilo 122 studenata, a iznos stipendije je s dosadašnjih 500 povećan na 1.000 kuna za što je u ovogodišnjem Proračunu osigurano milijun kuna.

„Uvijek mi je drago vidjeti koliko Pula ima kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi i zbilja čestitam svima koji su zaslužili gradsku stipendiju. Ona je ove godine povećana i iznosi ukupno tisuću kuna te vjerujem da će vam pomoći za vrijeme studiranja. Svjedoci smo da se studentski standard i općenito uvjeti studiranja u Puli konstantno podižu, a izgradnja novih kapaciteta za smještaj bit će jedan velik korak naprijed. Svima želim puno uspjeha u nastavku studija“, poručio je gradonačelnik Miletić.

Ovogodišnji kriteriji za dodjelu stipendije bili su redovan studij, prebivalište u Puli, prosjek ocjena, a studenti koji su položili sve predmete iz prethodne godine bodovani su sa dodatna 3 boda. Za izbor deficitarnog zanimanja pripala su dodatna 3 boda, za volontiranje 2 boda, a bodovali su se i priznata postignuća za sudjelovanje na međunarodnim i državnim natjecanjima iz znanstvenih područja, umjetničkih područja, sportskih natjecanja, nagrade fakulteta i sveučilišta.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

BRAVAR/ICA

Do: 28.09.2020.

ZAJCI, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA