SDP Istre: 'Izađite na birališta i podržite Zorana Milanovića'

0
Na konferenciji za novinare SDP-a Istre
Na konferenciji za novinare SDP-a Istre

U povodu drugog kruga Predsjedničkih izbora u Puli je 2. siječnja održana konferencija za medije SDP-a Istarske županije. Press konferenciju su održali Vili Bassanese, Sanja Radolović, Danijel Ferić uz prisustvo predsjednika HSU-a Silvana Hrelje. Press konferenciju otvorio je gradonačelnik Umaga i predsjednik SDP-a Istre, Vili Bassanese.

„Ovim putem želimo se zahvaliti svim volonterima, ljudima dobre volje i glasačima koji su svojim doprinosom osigurali pobjednički rezultat našem kandidatu, g. Zoranu Milanoviću, u Istri, kojeg kao kandidata SDP-a za predsjednika republike podupiru i stranke IDS, HSS, GLAS, HSU, Demokrati, Snaga, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula i koji je u našoj županiji postigao najuvjerljiviji rezultat od svih kandidata“, istaknuo je Vili Bassanese.

Vili Bassanese pozvao je sve građanke i građane koji su u prvom krugu predsjedničkih izbora prepoznali vrijednosti za koje se zalaže  Zoran Milanović  i koje su identične u mnogočemu vrijednostima za koje se zalažu građani Istre, da 5. siječnja izađu na izbore i svoj glas povjere Zoranu Milanoviću.

Sanja Radolović u svom se govoru osvrnula na politička i svjetonazorska načela Zorana Milanovića koja se temelje na promicanju vrijednosti temeljnih ljudskih sloboda, društva jednakosti i ravnopravnosti te prava na iste uvjete za sve građane, od rođenja, školovanja i  prava na rad. „Zoran Milanović kao predsjednik republike boriti će se protiv svih društvenih nepravdi i zalagati za socijalna prava, prava na jednake zdravstvene usluge te društvene vrijednosti bez potlačenih“, dodala je.

Danijel Ferić uvjeren je da će građani Istre na drugi krug predsjedničkih izbora izići u velikom broju i da će valorizirati i honorirati sve ono što je Zoran Milanović obnašajući funkciju premijera učinio za Hrvatsku i Istru. Podsjetio je na obećanje Zorana Milanovića o izgradnji Opće bolnice u Puli koja je i započeta za vrijeme mandata njegove vlade i koja se unatoč opstrukcijama sadašnje vlasti ipak privodi kraju.

„Uveden je red u javne financije i fiskalizacija, a jedan od prvih poteza uz ukidanje saborskih mirovina bilo je i ukidanje javnih ovršitelja. Vlada Zorana Milanovića nakon dugog perioda financijske recesije i krize uspjela je potaknuti gospodarski rast“, rekao je Ferić.

Na kraju medijima se obratio i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, koji je podsjetio građane na mjere koje je vlada Zorana Milanovića učinila kako bi poboljšala položaj umirovljenika te smatra da je upravo Zoran Milanović najbolji izbor za predsjednika republike Hrvatske i pozvao sve građane da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za Zorana Milanovića.

„Drage građanke i građani Istre, sve to što želimo nisu bajke, već standardi civiliziranog europskog društva. Sve to možemo postići ako 5. siječnja u što većem broju izađemo na izbore i shvatimo da zajedno možemo mijenjati naš život na bolje, jer navedeno ovisi samo o nama! Izađimo na izbore u nedjelju i zaokružimo bolju Hrvatsku, zaokružimo broj 1. - Zorana Milanovića!“, za kraj je poručio Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa