Poduzetnik odustao od hotela u Puli, evo zašto je ostao bez 785.000 kuna

0
Kristijan Floričić (foto: Jutarnji)
Kristijan Floričić (foto: Jutarnji)

Propao je još jedan poduzetnički pothvat u centru Pule, točnije uređenje hotela uz Zlatna vrata odnosno Slavoluk Sergijevaca u bivšoj zgradi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), piše Jutarnji.

Navodno je kupac, poznati istarski poduzetnik Kristijan Floričić, odustao od kupnje zgrade Scracin u vrijednosti od 15,7 milijuna kuna i izgubio vrijedan polog od 785.000 kuna kada je uvidio da zbog brojnih konzervatorskih radova i istraživanja neće moći napraviti sve što je naumio. Zato su tu zgradu Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ponovno dali na prodaju 11. prosinca, i to pod istim uvjetima i cijeni kao i prije godinu dana, javlja Jutarnji.

Kako neslužbeno doznajemo, problem je nastao nakon predaje ponude kada se shvatilo da će prije bilo kakvih poteza trebati uložiti popriličnu svotu novaca u istraživanja, a i konzervatori nisu dozvolili brojne radove na obnovi objekata koji je trebao postati hotel. Navodno je riječ o nekoliko milijuna kuna vrijednih radova te je zbog toga potencijalni kupac investiciju smatrao neisplativom. A kakva su to istraživanja potrebna i jesu li milijunska, nismo uspjeli saznati budući da nam Konzervatorski odjel u Puli nije odgovorio na upit. No, jasno je da će ova zgrada izgrađena je između 1880. i 1881. godine, koja je stradala u požaru 2014. godine, nažalost do daljnjega ostati prazna, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa