nova oprema bolnice

Invazivna kardiologija sada će konačno biti moguća i u Puli

0
Nova bolnica u Puli (foto: arhiva)
Nova bolnica u Puli (foto: arhiva)

U ponedjeljak je u pulskoj bolnici predstavljen završetak projekta nabave nove opreme upravo za dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju koji vrijedi nešto više od 34 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim sredstvima koji se dodjeljuju iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Time je pulska bolnica dobila vrijednu aparaturu, pa čak i neke aparate koje prije nije imala, poput opreme dijagnostičke koronarografije, donosi Jutarnji.

- Dakle, Pula kroz novu bolnicu neće dobiti samo kvalitetu infrastrukture, nego i mogućnost primjene dijagnostičkih i terapijskih metoda koje se dosad u Istri nisu mogle vršiti. Dobivamo nešto što je Istra odavno zaslužila da ima, a to ćemo u 2020. kompletno implementirati u rutinsko dnevni rad. Recimo, invazivna kardiologija sada će konačno biti moguća i u Puli, pa pacijenti neće morati do Opatije ili Zagreba - rekao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva te predsjednik povjerenstva za izgradnju nove Opće bolnice u Puli, vrijedne oko 750 milijuna kuna, prim. Željko Plazonić.

Hrstić je pak dodala kako je cilj projekta „Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula“, koji je vrijedan 85,4 milijuna kuna, povećanje učinkovitosti, isplativosti i održivosti zdravstvenog sustava kroz efikasniju obradu objedinjavanjem više dijagnostičkih postupaka u jednom danu i povećanje protočnosti pacijenata unaprjeđenjem i optimizacijom rada. - Očekuje se smanjenje prijema na akutne bolničke odjele za 10 posto što je ujedno i jedna od ključnih mjera definiranih u Nacionalnom planu razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnice - rekla je Hrstić. Rekla je i da oni pacijenti koji nisu toliko bolesni da moraju prespavati u bolnici, dobivaju komoditet da mogu tijekom dana obaviti dijagnostiku i terapijske postupke, a noć provesti u vlastitom domu, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa