uz kobasice i kapuz

Prvi put održan doček u podne u Nedešćini (foto)

0

Uz izvrstan kapuz s kobasicami koji su pripremile Orijana Černjul i Aleksandra Načinović Nedešćani i njihovi gosti dočekali su novu godinu u podne. Bila je to prva manifestacija tog tipa u Nedešćini a organizirali su je Udruga žena Mendula iz Svete Nedelje, dok su pokrovitelji bili Općina Sveta Nedelja i Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja. U parku ispred zgrade Općine u Nedešćini dijelilo se besplatno kuhano vino, kupus s domaćim kobasicama te domaće fritule. Za veselu atmosferu pobrinuli su se harmonikaši Valter i Elario. Iznenađenje za svih bio je prigodni vatromet.

Udruga žena Mendula nedavno je pokrenula akciju „Za našu Labinštinu“ tj. humanitarnu akciju za nabavku uređaja ShockMaster 300 za fizikalnu terapiju kako bi stanovnici Labinštine mogli koristiti terapiju u svom Labinu, a ne kao do sada samo u Puli, Lovranu, Rijeci ili čak i dalje. Posjetitelji dočeka imali su priliku dati svoj prilog i na tom ispraćaju.

"TZ je podržala ovaj lijepi ispraćaj stare godine u podne. Dočekajmo Novu u zdravlju, veselju i ljubavi, poštujmo se i volimo", kazala je direktorica TZ-a Milena Katičić Miletić, dodavši da je zadovoljna turističkim brojkama budući da je unatoč lošim prognozama ostvareno pet posto više dolazaka i dva posto više noćenja u odnosu na lanjsku godinu.

"Moram zahvaliti prije svega organizatorima, udruzi Mendula, kojoj ovo nije prva aktivnost i koja ima šire područje djelovanja, iako je najpoznatiji humanitarni rad. Zatim tu je Turistička zajednica a čiji rad umnogome ovisi od osobe koja ju vodi, a to je direktorica Milena Katičić Miletić čije je postavljanje na tu funkciju bio dobar potez. Zahvaljujem joj se na svemu što je u ovom kratkom vremenu napravila, a ova mala svečanost je jedna od njih. Posao je velik a jedna osoba malo, tako da moramo svima u TZ-u bili zahvalni na velikom angažmanu. Ovo je dan kada opraštamo jedan drugome. Sve ono što sam nekome nenamjerno ili nesvjesno napravio ili naudio, i ako sam slučajno nekog okrznuo, tražim oprost. Trebamo lijepe stvari pamtiti, a one loše zaboraviti. Nova godina je, novi početak, budimo bolji, uspješniji, svima poželimo zdravlje, a onda će doći i sreća", izjavio je na dočeku u podne načelnik Gianvlado Klarić.

"Okupili smo se u lijepom broju. Drago nam je da ćemo ovaj ispraćaj, koji ima humanitarni karakter, iskoristiti za prikupljanje priloga, i nadamo se da ćemo prikupiti dovoljno sredstava za shockmaster. Nismo imali nikakve loše namjere prema nikome, uzimati mu neku zaradu ili slično... Jednostavno smo došli na ideju da za naše ljude, koji ne mogu ići na druga mjesta, nešto pripremimo... Da se svi osjećaju dobro", zaključila je Irene Mikuljan iz Udruge Mendula. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa