Bassanese ispravlja Miletića: 'Pogrešna i nadasve nespretna izjava'

3
Zoran Milanović i Boris Miletić u izbornom stožeru u Zagrebu 22. prosinca (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Zoran Milanović i Boris Miletić u izbornom stožeru u Zagrebu 22. prosinca (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

"SDP Istarske županije ovim putem želi izraziti zadovoljstvo izbornim rezultatima i zahvaliti svim volonterima, ljudima dobre volje i glasačima koji su svojim doprinosom osigurali pobjednički rezultat našem kandidatu, g. Zoranu Milanoviću, u Istri. Kao šef izbornog stožera gospodina Zorana Milanovića u Istri, zahvalio bih se gospodinu Borisu Miletiću na javnoj podršci koja je izražena, koliko vidimo, nakon pobjede. No, preciznosti radi, želio bih ispraviti par netočnih navoda koje je g. Miletić, vjerojatno u trenutku ushićenja, pogrešno i nadasve nespretno izjavio.", navodi se u priopćenju SDP-a Istarske županije koje potpisuje predsjednik Vili Bassanese.

"Ispravna informacija, koja se temelji na brojkama, jest da je kandidat Zoran Milanović, ako gledamo u postocima, najbolje prošao u Labinu (63,21%), dok je najlošije rezultate ostvario redom u Novigradu (43,40%), Pazinu (45,20%), Bujama (46,78%) itd. Slijedom navedenog, nažalost ne stoji izjava Borisa Miletića da je u Umagu ostvaren loš rezultat. Nasuprot, prema navedenim rezultatima zakazao je IDS, a to je mjerljivo i vidljivo. Uzmimo kao primjer Grad Pulu, grad u kojem g. Miletić obnaša funkciju gradonačelnika, i rezultate iz 2016. godine povodom parlamentarnih izbora. Tada je SDP s partnerima osvojio 33,59% glasova, dok je IDS s partnerima postigao 32,93%. Zbrojimo li rezultate,  uz pobjedu SDP-a, ukupni zajednički rezultat je bio 66,52%.", navodi se u priopćenju.

"Nadalje, na predsjedničkim izborima 2014. godine rezultat je u Puli bio 62,81%, dok je jučerašnji rezultat od  51,49% glasova za g. Milanovića bio lošiji. Stoga, jednostavnim uvidom u izborne rezultate vidljivo je da znakoviti broj glasača u Puli nije glasao za g. Milanovića. A to su upravo većinom IDS-ovi glasači. Boris Miletić je izašao u medije i olako ustvrdio da je to propust SDP-a. Savjetovao bih g. Miletiću da se idući put, prije nego izađe u medije ne bi li neutemeljeno dizao svoj rejting u trenutku kada nam zajednički fokus treba biti na kandidatu Zoranu Milanoviću, bolje pripremi.", piše u priopćenju,

"Kada su ciljevi važniji, trebali bi djelovati zajedno, kao ozbiljni partneri i bez fige u džepu. To su stvari za analizu i konkretan razgovor. No, g. Miletić je izabrao netočnu i tendencioznu komunikaciju putem medija, što mu ne ide u prilog korektnosti i iskrenosti u okviru jednostavno dostupnih i točnih podataka. Na kraju, pozvao bih sve glasače koji nisu izašli na izbore da iskoriste svoje pravo na glas i budu dio rješenja i politike koja spaja i gradi, a ne razdvaja i ruši. To poručujem i kolegi Miletiću.", kaže se u priopćenju koje potpisuje predsjednik SDP-a Istarske županije Vili Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa