Koncert Bajage bez ijedne zapaljene cigarete u publici (video)

1

Bajaga & Instruktori, koji su svoj vrhunac imali u drugoj polovici 80-ih godina, još uvijek su mamac za publiku. Kombinacija rocka i popa, koja je od prvog dana stilski određivala glazbu Momčila Bajagića, bivšeg gitariste Riblje Čorbe, i nakon 35 godina ima svoje brojne poklonike. Zanimljivo je da Bajagu danas jednako slušaju i mladi, koji u vrijeme njegove najveće slave nisu bili ni rođeni. Njima je ovakva glazba idealan bijeg od trash folka koji danas dominira glazbenom scenom bivše države.

Stoga većinu nije iznenadila krcata dvorana Sportskog centra Franko Mileta, gdje je 20. prosinca, u sklopu manifestacije Božić u Labinu, održan odličan koncert ovog popularnog beogradskog benda.

Puno mladih u publici

Među publikom je očekivano prevladavala srednja generacija, koja je glazbeno odrastala uz Bajagine hitove, ali bilo je iznenađujuće puno mladih. Naravno, mnogi tinejdžeri na koncert su došli samo zato jer se događao neki besplatni event, ali osobno sam se iznenadio vidjevši nekoliko različitih grupa mladih djevojaka koje su vrlo angažirano pjevale zajedno s Bajagom ponavljajući riječi njegovih poznatih stihova.

Prije glavnih zvijezda večeri publiku je zabavljao Duo ExNew, kojeg čine Olja Frolo i Aleksej Hrvatin. Iako je većini poznavatelja labinske glazbene scene Olja prije svega poznata kao pjevačica etheral neo-folk benda Loell Duinn, njezin povremeni zalazak u komercijalne vode nije iznenađenje jer je na početku glazbene karijere pjevala upravo s Hrvatinom, zbog čega se duo i zove ExNew. Da sve bude u stilu, Olja i Aleksej su izvodili ex-Yu hitove.

Bez pušenja u dvorani

Bajaga & Instruktori na binu su se popeli oko 22,20 sata i do tada dvorana nije bila potpuno ispunjena pa sam već počelo smišljati naslove tipa 'Kiša odvratila većinu od dolaska na koncert'. No, kada su počeli prvi taktovi poznatih pjesama odjednom je iz glavnog ulaza u dvoranu i na tribinu počela stizati masa ljudi, koja je u kratko vrijeme 'do kraja' ispunila prostor.

Jedan, ako ne i najveći razlog zašto dvorana odmah nije bila puna je nemogućnost pušenja u njoj, pa su pušači vjerojatno čekali vani do posljednjeg trenutka. Meni kao nepušaču to je bilo neprocjenjivo iskustvo – biti na rock koncertu, ne udisati dim cigareta i doći kući bez mirisa dima na odjeći.

Atmosfera je čitavo vrijeme bila opuštena, baš poput Bajagine glazbe u kojoj ipak dominiraju sentiši i balade. 'Plavi safir', 'Dobro jutro, đezeri', 'Kad hodaš', 'Tamara', 'Berlin', samo su neki od hitova u kojima je publika uživala na četvrtom božićnom koncertu u Labinu. Nakon Bajage & Instruktora publiku je nastavio zabavljati DJ Haris Bašić. (Tekst: Nenad Čakić, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa