poznata organizatorica vjenčanja:

'Htjeli vjenčanje na otvorenom. Da je zapuhalo, ne bi se dobro proveli'

0
Foto: 100posto
Foto: 100posto

"Što mladenci najčešće traže? Ima li suludih zahtjeva, koji su i kako na to reagirate", pitao je portal 100posto organizatoricu vjenčanja Mariju Kelčec-Pester s kojom jenapravio interview. Prenosimo najzanimljivije dijelove.

"Svi su najviše usredotočeni na dobru hranu i vino, ali najviše na izbor glazbe koja je pokretač svega. Jer, možete imati naljepšu haljinu na svijetu, dekoracije i slično, no ako bend ili DJ ne znaju prepoznati momente i još uz to su mladenci ne reagiraju, dobili ste samo hladnu "juhu".

Moj je stav da niti jedan zahtjev nije sulud ako za njega postoji dobro objašnjenje pa ja to sve u startu posložim i obrazložim, tako da odbacim sve želje za nemogućim ili preduhitrim katastrofu. Primjerice, klijenti su htjeli vjenčanje u Rovinju pod vedrim nebom na travi koja je neravna i stolovi se nikako ne bi mogli postaviti, a sve na otvorenom. Da je jugo naišao, ne bi se baš dobro proveli, tako da smo se usuglasili da ćemo na toj predivnoj lokaciji staviti proziran šator kakvi su se u to doba samo u svijetu slagali, ujednačili smo teren, te travu unijeli u sam šator i dobili pravu bajku.

Vecinom su jako nedokazani i prkose kad vide najavu lošeg vremena, a zamislili su da se dio toga događa vani i onda moraš objasniti da se moraju pomiriti sa situacijom i da im nebo šalje samo puno novaca za budućnost, kako kažu "stari" u slučaju lošeg vremena.

Mnogi vrludaju oko jelovnika, a bit svakog vjenčanja je, ako ga već radite za veći krug ljudi, da ga posložite u svom stilu sto se tiče dekora, haljine i sličnih stvari, ali da pri izboru hrane i pića ipak budete skloniji klasici kako bi svi našli nešto za sebe. Naravno da će se uvijek naci uzvanika kojima nešto neće biti po mjeri.

Ove godine smo imali jednu situaciju na Visu, kad si zaista odvojen od kopna, da se mladenka noć prije vjenčanja sjetila da bi ipak za sve svoje uzvanike željela pjenušac našeg proizvođača. I ništa, zovi sve koje znaš, šalji asistenticu najranijim katamaranom za Split gdje te već čeka sve i organiziraj utovar da do 13 h sve bude spremno i da se ohladi. Pa zatim nije uplaćena akontacija za tortu za koju ju podsjećaš mjesecima i onda jedva namoliš tjedan dana prije da te ubace, ali ti ju moraš dovesti, i tako se nas tri preznojavamo na svakom zavoju od Komiže do Visa držeći zvijezdu večeri - njezino veličanstvo tortu. Bilo je tu i spuštanja padobranima, molbe da policija prati kolonu, želja za vjenčanjem pod maskama i tome slično", rekla je za 100posto gdje pronađite cijeli tekst.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa