Vlasnici govore o uređenju kultnog žminjskog The Bara

0
Sara i Sanjin Galant (foto: Facebook)
Sara i Sanjin Galant (foto: Facebook)

Volimo Istru, a posebno volimo otkrivati nova mjesta u ovom dijelu Hrvatske koja nas uvijek iznova oduševljavaju dizajnom, arhitekturom i zaraznom energijom. Jedno takvo pronašli smo i ovaj mjesec, a riječ je o kafiću originalnog imena The Bar, koji se nalazi u Žminju, malom gradu u Istri, udaljenom 15 kilometara od Pazina, piše Jutarnji iz kojeg prenosimo dio teksta.

Vlasnici Sara i Sanjin Galant odmah na početku razgovora otkrivaju nam kako The Bar radi kao caffe bar, ali i kao disco klub, a lokalci najviše u njega vole zalaziti vikendom, kada tamo svira živa glazba. - Prostor je velik oko 120 četvornih metara i postoji već šest godina. No, ovo ljeto smo odlučili preurediti ga, osvježiti mu i modernizirati izgled. Inače, ugostiteljstvom se bavimo od 2013. godine, bili smo vlasnici dvaju kafića, a organizirali smo i razne evente. Sve to dalo nam je uvid u potrebe i želje gostiju, pa kad smo krenuli s preuređenjem The Bara znali smo da ga prvenstveno moramo prilagoditi gostima, da im unutra bude udobno, ugodno te da se navečer mogu ovdje i lijepo rasplesati - objašnjavaju vlasnici i dodaju kako su odlučili preurediti kafić u industrijskom stilu, koji je već neko vrijeme totalni trend u uređenju javnih prostora, ali i privatnih domova, piše Jutarnji.

- Kombinirali smo materijale poput željeza i drva, a jedino nismo mijenjali šank jer je on uvjerljivo najupečatljiviji element kafića i definitivno mu daje neki poseban šarm. Naime, šank postoji već jedno 15 godina i on je dio ovog prostora oduvijek, na neki način njegov je zaštitni znak. Dizajn mu je neobičan i baš čini cijeli prostor dojmljivim i primamljivim - govore vlasnici i ističu kako je donji dio šanka napravljen od granita, a gornji od drva. - Sav namještaj smo sami osmislili, napravljen je po mjeri i prilagođen prostoru. Nemamo baš puno detalja, već je namještaj sam po sebi dosta efektan, od detalja smo birali samo cvijeće koje podiže prostor i jako smo zadovoljni preuređenjem - ponosno kažu vlasnici, javlja Jutarnji.

Foto: Jutarnji list

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa