Predstavljeni natječaji iz Programa ruralnog razvoja

0

Poduzetnički inkubator Poreč, u suradnji s tvrtkom Key Consulting iz Poreča, u utorak 17. prosinca 2019. organizirao je prezentaciju otvorenih natječaja za provedbu Podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i natječaja u najavi Podmjere 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda« iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prisutnima su predstavljene sljedeće Operacije:

- 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – tovno govedarstvo
- 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš
- 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije Mjere omogućavaju brojna ulaganja u primarnu poljoprivredu, kao i u djelatnosti usmjerene ka navodnjavanju poljoprivrednih površina i očuvanju krajobraznih vrijednosti.

Uz navedene raspisane natječaje prezentacijom će se obraditi i slijedeće Operacije u najavi:
- 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
- 4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije

Tvrtka Key Consulting je detaljno objasnila svaku mjeru posebno te navela uvjete prihvatljivosti korisnika, ostale uvjete prihvatljivosti, postupak provedbe projekta, prihvatljive troškove te bodovanje projektnih prijava kako bi se svi zainteresirani mogli pripremiti za nadolazeće natječaje.

Prezentacija je bila namijenjena svim zainteresiranima, a posebice obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima registriranima za poljoprivrednu djelatnost, trgovačkim društvima za poljoprivrednu djelatnost, fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika. S obzirom da su u najavi mjere 6.2. i 6.4. za poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, Poduzetnički inkubator Poreč će svakako u suradnji s navedenom tvrtkom ponovno pozvati poljoprivrednike te im rado predstaviti iste.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa