Božićnice za umaške umirovljenike od tisuću do 4.000 kuna

0
Vili Bassanese donio je odluku o isplati božićnica umirovljenicima
Vili Bassanese donio je odluku o isplati božićnica umirovljenicima

Polazeći od socijalnog programa Grada Umaga, a uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, Grad Umag je i ove godine za svoje potrebite umirovljenike osigurao prigodne potpore, odnosno božićnice. Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici grada Umaga čija je mirovina jedini izvor osobnih prihoda i iznosi do 2.000 kuna. Tako će, odlukom Gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenom uvjetu, primiti potporu-božićnicu  čija se vrijednost kreće od 1.000 do čak 4.000 kuna. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina jednaka ili manja od 1.000 kuna, gradska potpora-božićnica iznosi 4.000,00 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, dok za umirovljenike čija je mirovina do 2.000 kuna mjesečno, iznos božićnice je od 1.000 kuna.

„Želja je našim najpotrebitijim umirovljenicima u ovim blagdanskim danima pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke. Svjesni smo činjenice da su nas upravo naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male, ali vrijednostima bogate, zajednice.“ ističe Bassanese te dodaje kako će ovaj mali znak pažnje pomoći primateljima božićnice da im blagdani proteku u miru, radosti i zajedništvu. 

„Cijenimo i razumijemo što zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju, tako nesebično i bezrezervno napravili.“ zaključio je gradonačelnik. Božićnica je samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima. Do danas se preko 100 pojedinaca i obitelji prijavilo na javni poziv, dok očekujemo da će se do kraja javiti svi oni koji udovoljavaju kriterijima za dobivanje potpore.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA