ne jednokratnoj plastici

Radionice o ekologiji za osnovce Medulina

0

Općina Medulin provodi projekt „Medulin ZA okoliš – NE jednokratnoj plastici“ u sklopu kojega se provode razne aktivnosti osvještavanja mještana i djece o štetnosti jednokratne plastike te o važnosti očuvanja okoliša. Do sada su provedene razne aktivnosti od eko akcija do postavljanja umjetničkih skulptura riba, a 17. prosinca udruga MedulinArt održala je radionicu recikliranja za djecu iz Osnovne škole dr. Mate Demarina.

Udruga MedulinArt tako je s djecom od 1-4 razreda održala zanimljivu radionicu recikliranja u sklopu koje su djeca izradila ukrase za bor, a ukrasima su odmah i okitila bor u školi. Time sada OŠ dr. Mate Demarina ima pravi eko bor. Na radionici je sudjelovalo preko 50 djece, a djeca su uživala izrađivati nešto korisno od otpada iz mora. Članice udruge su im tijekom radionice održale i kratko zanimljivo predavanje o štetnosti plastike te ih pozvali da nastavno na postavljene ribe na rivi boce koje imaju odnesu na rivu i nahrane ribice Katu, Fumu i Lucu.

Radionica za djecu provodi se u sklopu projekta „Medulin ZA okoliš – NE jednokratnoj plastici“, koji se provodi u okviru mjere 2.2.1. prikupljanje otpada iz mora, podmorja i priobalja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-A „Istarska batana“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 93.738,00 kuna i financiran je 100% iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa