Županijski HDZ podržao Kolindu: 'Istra je danas jedno veliko gradilište'

0
Anton Kliman, Monika Udovičić, Jurica Šiljeg, Aleksa Vale i Paolo Deltin
Anton Kliman, Monika Udovičić, Jurica Šiljeg, Aleksa Vale i Paolo Deltin

HDZ Istre izražava punu podršku Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović za novi mandat. Predsjednik HDZ-a Istre, Jurica Šiljeg, tajnica HDZ-a i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić, saborski zastupnik Anton Kliman, županijski vijećnik Aleksa Vale, predsjednik mladeži Paolo Deltin 18. prosinca su na tiskovnoj konferenciji održanoj u Pazinu izrazili bezrezervnu podršku predsjednici Grabar Kitarović za novi mandat. Udovičić je naglasila da su ovo su iznimno važni izbori, jer nisu samo izbori za predsjednika već i izbori za stabilnu hrvatsku koja se razvija.

Hrvatska nikada nije bila u boljem položaju. Imamo stabilne državne financije, održiv proračun, u mandatu ove Vlade Andreja Plenkovića, minimalna plaća povećana je za 100 eura, a prosječna plaća za 800 kuna. Sredinom listopada 2016. bili smo kao država na samo 9% ugovorenih sredstava iz fondova Europske unije, a  sada smo na oko 76 posto. To je 61 milijarda kuna na raspolaganju našem gospodarstvu, poljoprivredi,  infrastrukturi i ostalim sektorima. Za usporedbu, ukupni trošak izgrađenih autocesta od 1992. do danas.

2019. godina biti će zapamćena kao najuspješnija turistička godina, i to ne samo kada govorimo o broju dolazaka i noćenja, već imamo 2 mlrd više fiskaliziranih računa nego u istom razdoblju prošle godine, nikad veću zaposlenost. To su sve pokazatelji gospodarske stabilnosti, koje ne bi bilo bez odgovorne Vlade i odgovorne politike na državnoj razini. Nema tog problema s kojim se ova Vlada nije suočila. A stabilno gospodarstvo moguće je imati jedino kada imate konsolidiranu politiku na svim razinama, a danas upravo to imamo, odgovornu Predsjednicu i odgovornu Vladu.

Ti se benefiti rada Vlade vide posebno u Istri. Istra je danas jedno veliko gradilište, svjedočimo realizaciji velikih infrastrukturnih projekata. Uskoro ćemo biti svjedoci svečanog otvaranja OB Pula, intenzivno traju radovi na drugoj trasi Istarskog ipsilona, 2021. godine započinje izgradnja druge cijevi Tunela učka, grade se novi dječji vrtići, najveći sustav navodnjavanja poljoprivrednih površina, brojne nekretnine koje su bile u vlasništvu države stavljaju se u funkciju i na raspolaganje općinama i gradovima. U vrijeme Milanovićeve Vlade svi su projekti u Istri bili blokirani. Predsjednica Kolinda Grbar Kitarović, ispunila je sve zadaće u okviru svojih ovlasti i zagovarala decentralizaciju i veću ulogu županija, gradova i općina. Hrvatska je njezinim angažmanom postala prepoznatljivi brend.

Predsjednik HDZ-a Istre Jurica Šiljeg, istaknuo je da je Kolinda Grabar Kitarović jedini je HDZ-ov kandidat, a Škoro u ovoj kampanji ima jednu jedinu ulogu – dovesti Milanovića na vlast!! Ono što našu kandidatkinju, KGK bitno razlikuje od ostalih kandidata jest znanje, iskustvo, ugled i osjećaj za narod i tako će biti i narednih 5 godina. Valja podsjetiti, Predsjednica je odmah na početku mandata izmjestila svoj ured u Pulu. To nije slučajno. Predsjednica osjeća istarski narod, poistovjećuje se s njim, i pokazuje senzibilitet i  snažnu podršku svima nama u Istri.

Bila je uključena u rješavanje svih bitnih pitanja za Istru i siguran sam da će joj građani Istre to znati honorirati. Istrani su vrijedni ljudi, umjerenih stavova i predani radu, važan nam je standard života, stoga nećemo pribjegavati radikalnim opcijama. A takvi su I Milanović i Škoro. Radikalni su u svojim istupima, radikalni su u želji da što veću moć koncentriraju u svojim rukama. Jedan od njih već je pokazao što zna, a ovaj drugi nikad neće ni doći u priliku da pokaže.

Poruka iz Istre koju su istarski HDZ-ovci odaslali nakonferenciji je: "Kolinda Grabar Kitarović bit će predsjednica  i narednih 5 godina, ne zato što ja to tako kažem, već zato Kolinda Grabar Kitarović simbol optimizma, vedrine, vjere, snažne Hrvatske u svijetu, zajedništva, gospodarskog rasta, a Milanović i Škoro gorčine, sivila, podjela, recesije, izolacije Lijepe Naše. I zato, puna podrška Kolindi Grabar Kitarović iz Istre, sadašnjoj i budućoj predsjednici RH."

Saborski zastupnik HDZ-a Anton Kliman napomenuo je kako je nužno podsjetiti građane Istre na političke poruke i samo djelovanje bivšeg premjera SDP-a Zorana Milanovića, za čijeg su mandata zasutavljeni svi investicijski ciklusi u Istri, kao što su primjerice Istarski ipsilon, izgradnja općže bolnice u Puli, kao i ostali projekti. 

“Svima je poznat politički sukob koji je tada bio na relaciji Milanović – IDS. Iz tog je razloga jako čudno što je IDS podržao kandidata Zorana Milanovića kao njihovog favorita. Sjećam se kako su me osobno kolege iz IDS-a molile da se odblokiraju procesi financiranja i nastavak gradnje bolnice u Puli, što je Vlada HDZ-a i napravila.

“Činjenica je das u se najveće investicije u Istri započinjale, provodile i završavale upravo za vrijeme HDZ-ovih Vlada, također upravo Vlada Andreja Plenkovića u suradnji s predsjednicom provodi funkcionalnu i fiskalnu decentralizaciju koja se između ostaloga očituje i u pripajanju ureda državne uprave županijama.”, zaključio je Kliman.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa