nametljivo ponašanje

Bivši joj ostavljao cvijeće pred vratima, gazio mobitel i pratio autom

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Poreč, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 35-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nametljivog ponašanja i oštećenja tuđe stvari, objavilo je Državno odvjetništvo 13. prosinca.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 10. listopada 2019. do 7. prosinca 2019., na području grada Poreča, s ciljem da zastraši i uznemiri svoju bivšu djevojku, unatoč mjeri opreza izrečenoj rješenjem državnog odvjetništva koja je na snazi protiv njega, pozivao ju na njezin mobilni broj svakoga dana i po više desetaka puta putem mobitela s više raznih brojeva, na koje ona nije odgovarala, te joj putem telefona slao razne poruke, zatim dolazio na njezinu kućnu adresu gdje joj je ispred ulaznih vrata ostavljao razne poruke i cvijeće.

Osnovano se sumnja i da je 7. prosinca 2019. oko 16,30 sati, upravljajući vozilom presreo njeno vozilo kojim je ona upravljala i dolazila iz drugog smjera te tražio da izađe iz vozila, a kad je ona krenula dalje, pratio ju sa svojim vozilom, zapriječio joj prolazak te ju je svojim vozilom prestigao, a potom joj je pristupio u jednoj konobi i uzeo njen mobitel te ga, s ciljem da nanese štetu, u dva navrata bacio na pod i pričinio joj materijalnu štetu od oko dvije tisuća kuna, a što je sve žrtvu ustrašilo i uznemirilo.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu zaprimilo je nedavno kaznene prijave iste oštećenice te se provode još dva postupka istraživanja protiv 35-godišnjeg okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. Kaznenog zakona, počinjenih na njenu štetu, te će se svi postupci objediniti. Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 35-godišnjeg okrivljenika kojeg je sudac istrage usvojio i okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa