porečanka i reprezentativka:

'Dobacivanja s tribina ne čujem, a rado bih pozirala za kamere'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

"Javila se iz tada još suncem bogatog Zagreba. - Klub mi je dao dva slobodna dana da se odmorim. Iako su već prošlost, zaslužila ih je. Baš zaslužila. U odsustvu onih najiskusnijih Antonije Sandrić i Marije Režan Ivana Dojkić bila je lokomotiva hrvatskog ženskog košarkaškog vlaka (da, i on postoji) koji je na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. prošlog mjeseca protutnjao Rigom (58-83) pa tri dana kasnije u Zaboku potvrdio tu senzacionalno uvjerljivu pobjedu dobivši i Njemačku (93-86)", piše 24sata.

"U ta dva susreta ova mlada razigravačica, po potrebi i bek-šuterica, zabila je 54 koša. Rasporedila ih je ravnomjerno, po 27 u svakom.  - Jesam li zadovoljna? Pa uvijek težim boljem i perfektnijem, ali ne mogu sada biti baš toliko kritična i reći da nisam. Međutim, vidim prostor za napredak i mogu još bolje odigrati. U završnici susreta s Njemačkom iscurilo joj je slobodno bacanje. Niste se valjda vodili onom da je "remi" najpošteniji? - Malo je i umor odigrao svoje, htjela sam samo da što prije utakmica završi, a možda i da bude 27-27 pa nisam htjela zabiti, ha, ha. Sve se događa s razlogom, valjda je tako trebalo biti.

Trebalo bi sada pobliže upoznati Ivanu. Internetska bespuća smještaju vas u Rijeku? - Nisam ja uopće Riječanka, već Porečanka. Budući da u Poreču nema rodilišta, rodila sam se u Rijeci (na badnju večer, nap. a.), ali provela tamo tek nekoliko sati dok se nisam vratila kući. Dovoljno da vas uzmu pod svoje... - Ha, ha, da.

Dobro, idemo ozbiljno. Ivana, uskoro 22-godišnjakinja, Poreč je napustila još s 12 godina, brata je pod svoje uzela Cedevita, pa je cijela obitelj krenula put hrvatske metropole gdje je Ivana završila sportsku gimnaziju. S nepunih 16 godina debitirala je u Euroligi s Novim Zagrebom pa krenula u inozemnu avanturu u kojoj je kao tinejdžerica okusila najvišu moguću razinu u bogatom ruskom Spartaku. Koliko bogatim? Recimo da su tamo nekad igrale veličine poput Lisa Leslie, Sue Bird, Diana Taurasi, Becky Hammon, Lauren Jackson...

- Otišla sam u Celje iz Novog Zagreba jer nisam vidjela profesionalnu perspektivu u Hrvatskoj. Mislim da sam u te dvije godine jako napredovala i zatim sam prešla u Spartak. To mi je bio plus jer sam jako mlada imala veliku minutažu, jedno pozitivno iskustvo jer sada s lakoćom i sigurnošću mogu uzeti šut o kojem bih prije razmišljala. Sada sam u mađarskoj Szekszardi u koju sam stigla ove zime na polusezoni. Bili smo je zadovoljni klub i ja pa smo produžili ugovor. Sve bolje igram, omogućeno mi je sve da se razvijam u pravom smjeru.", rekla je za 24sata, gdje pročitajte cijeli tekst.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA