novi detalji tragedije

Vozačica je majka koja je dozvolu dobila prije mjesec dana

0
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Pijana 28-godišnja vozačica M.M. iz Medulina, koja se u subotu kasno navečer autom zabila u kafić u Labinu tek je nedavno, prije mjesec dana, dobila vozačku dozvolu. Majka je dvogodišnjeg djeteta i radi kao konobarica u jednom kafiću u Puli, piše Jutarnji iz kojeg prenosimo dio članka.

Njezini poznanici tvrde da nisu niti znali da ima vozačku dozvolu te da ju nikad nisu vidjeli ni u pripitom, a kamoli u pijanom stanju. Istraga će pokazati što se zapravo te noći dogodilo i zašto je ova mlada majka i žena skrenula na cesti u Labinu i udarila na terasu jednog kafića koji se u toj ulici nalazi uz samu cestu, piše Jutarnji.

Kako je za Jutarnji rekao njezin odvjetnik Nikša Radišić iz Pule, vozačica je još u šoku zbog svega što se dogodilo, a istražni zatvor određen joj je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, točnije na svjedoka, suvozača koji je te kobne noći s njom bio u autu.

- Dakle, mojoj je klijentici određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Uvjereni smo da će se taj svjedok ispitati što prije i to je jedni razlog zbog kojeg je zadržana. Vjerujem da će joj se nakon tog ispitivanja omogućiti da se brani sa slobode. Ovo što se dogodilo je velika tragedija, a još uvijek u čitavom slučaju nisu utvrđene sve okolnosti. Potrebno je provesti vještačenja i druge dokaze u postupku - rekao je njezin odvjetnik.

Svjedoci su nam rekli da se tresla od šoka, a jedan od njih je labinski novinar Nenad Čakić, koji je te kobne večeri bio u lokalnom kafiću i jedini je razgovarao s vozačicom nakon nesreće.

- Bio sam u kafiću i u jednom trenu čuo sam udarac vani na terasi. Svi su se počeli panično komešati i shvatio sam da se nešto dogodilo. Kada sam došao na terasu, tamo sam vidio pola auta i ljude koji pomažu unesrećenima. Vozačica i suvozač bili su još u vozilu. Valjda nisu izlazili od šoka. Jedan od mladića koji je pomagao unesrećenima počeo im je vikati jesu li normalni i neka spuste ručnu kočnicu kako bi mogli maknuti auto i pomoći ljudima - priča nam Čakić. Auto su u tom trenu pomaknuli, ističe novinar, ali su vozačica i suvozač i dalje ostali u njemu.

- Valjda su bili ukopani. Ostali su tako kojih 10 minuta i onda je ona izašla. Tresla se kao prut. Prišao sam joj i pokušao ju tješiti, pitao sam ju što se dogodilo. Nije mi djelovala pijano. Valjda je to tako bilo zbog šoka. Rekla mi je da nije pila i da joj je jedan auto presjekao put i da se zato to dogodilo. Suvozač je još ostao sjediti u autu i u jednom trenu ona je počela histerično vikati na njega što je još uvijek u autu - priča Čakić za Jutarnji.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa