Parenzo u Zagrebu: 'Tamo režu najbolji pršut u gradu!'

0
Foto: Plava kamenica
Foto: Plava kamenica

"Parenzo je mala pršuterija u Ulici Rebar koja se penje od Barutanskog jarka u Maksimiru pa sve do blizine Mirogoja. Radi se o poluurbaniziranom kvartu s ponešto lijepih i više neuglednih kuća, i s jednim poznatim restoranom, Lašćinskom kleti. Parenzo se otvorio pretkraj prošle godine s vrlo jasnom definicijom: radi se o pršuteriji. Parenzov jelovnik sastoji se od niza suhomesnatih plata, od bakalara in bianco, a rade i tartar biftek. Pršut je izvrstan. Jako je osušen a svejedno mekan, s lijepim, slatkim okusom svinjetine, tek malo previše posoljen. Reže se srećom na male umjesto na velike fete, a dolazi od jednog proizvođača iz Vižinade. Žlomprt i kobasice također su vrlo dobri, kao i Špinov sir iz terana. Ulje je korektno, dok je kruh preloš za tako dobar pršut.", piše gastro portal Plava kamenica iz kojeg prenosimo dio recenzije restorana.

"Parenzov pršut vjerojatno je najbolji hrvatski pršut koji se trenutno može jesti u Zagrebu. Sve ostalo oko Parenza baš nije dobro. Prvo, nema nikakvog piva osim industrijskog, što je danas prilično iritantno. Bilo bismo sretni kad bi Parenzo nabavio nešto craft piva, istarskih ili zagrebačkih. Drugo, lista crnih vina obuhvaća samo jedno kvalitetnije, Kozlovićev Teran. Treće, Parenzo baš nije blizu bankomatima, a ne prima ni jednu karticu", piše Plava kamenica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa