Tragedija u Labinu

Autom se zabila u kafić: jedan mladić poginuo, četiri ozlijeđenih

0

Nesvakidašnja tragedija dogodila se u centru Labina nekoliko minuta prije ponoći. Jedna djevojka, vozeći se u Volkswagen Polu pulskih tablica, izgubila je nadzor nad vozilom i automobilom doslovno uletjela u Rock Caffe, ozlijedivši pritom pet osoba koje su u kafiću sjedile za stolom ili bile u blizini. Nažalost, I.B. (34) iz Labina preminuo je na putu za bolnicu.

Goste prepunog Rock Caffea, koji su do tada mirno uživali u funk glazbi po izboru klupskog D.J-a, iznenada je prekinuo strahoviti udar. Posjetitelji iz drugog dijela kluba nisu ni shvatili što se dogodilo dok se nisu začuli panični uzvici i zapomaganje ozlijeđenih.

Scena je bila šokantna. Automobil je do pola bio u kafiću, a na podu troje krvavih mladih ljudi okruženi ostacima polupanog drvenog inventara. Srećom, većima gostiju, na čelu s vlasnikom i osobljem Rock Cafea bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili u pomoć ozlijeđenim mladićima i djevojci, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći.

Djevojka i njezin suvozač, oboje šokirani, u početku iz straha nisu ni izlazili iz auta. Prva se odvažila vozačica (neslužbeno doznajemo da je iz Pule), izašla je vidno uznemirena, tresući se od šoka. Stigla je tek reći da joj je jedno vozilo presjeklo put i da je, da bi ga izbjegla, naglo skrenula i pritom izgubila kontrolu nad upravljačem.

Na mjesto nesreće brzo su došla dvoja kola Hitne pomoći i vatrogasci koji su savijali razbijeni lim na automobilu i pomagali osloboditi prostor za djelatnike Hitne pomoći. Kasnije je stigao i Županijski državni odvjetnik. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Pružanje prve pomoći unesrećenima

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa