Damir strugar: Park Avenija naše mladosti

Memorijal Đoser je HTV-u bio poticaj za pokretanje Dore i Porina

0
Predstavnici Malonogometnog kluba Park Avenija 69 na prijemu u Gradu Puli
Predstavnici Malonogometnog kluba Park Avenija 69 na prijemu u Gradu Puli

Pet desetljeća je dvije trećine prosječnog životnog vijeka muškaraca u nas. A 50 godina malonogometnog kluba, još je rjeđi jubilej, koji će se dugo pamtiti.

Uostalom Park Avenija samo je sedam godina mlađa od pulskog prvoligaša Istre. Pa je zasigurno već sada ušla u anale nogometnog sporta u Puli.

O rezultatima i sportskim uspjesima našeg slavljenika nek pišu drugi, a ja bih se ovom prigodom osvrnuo u nekoliko redaka na moje impresije vezane uz kontakte i suradnju s 'avenijašima'.

Memorijal Đoser

Dakle, od 1988. pa do čini mi se 2003. godine radili smo zajednički mastodontsko estradnu-sportsku humanitarnu mafestaciju Memorijal Đoser, u spomen na prerano preminulog od raka pjevača rock-grupe Atomsko sklonište.

I u tih 16 godina napornog zajedničkog rada, napravili smo najveću i najuspješniju priredbu domaće estrade i medija u nas. Ona je bila poticaj Hrvatskoj televiziji da po sličnom obrascu iz Pule, pokrene u Opatiji velike priredbe kao što su Dora i Porin.

Inače, o Memorijal Đoser u domaćim medijima između stotine najrazličitijih tekstova, izvještaja i komentara, nikad nije objavljena niti jedna negativna rečenica ili članak. A od humanitarnog čistog prihoda, svojedobno je pulskoj Općoj bolnici kupljen Mamomat Simens 2000, skupocjeni aparat za rano otkrivanje raka dojke u žena.

Četverodnevni program sa 400 izvođača

A prigodom same organizacije, kolega Zoran Simić i ja u Zagrebu, surađivali smo sa Vladom Orlićem, Marijanom Milovanom, Milanom Rašulom i Marijanom Krivičićem. Naravno ponekad i nije bilo baš lako složiti četverodnevni program sa otprilike 400 izvođača, pjevača i nogometaša, te uvijek dodatno radoznalih novinara. Uz sve to osigurati adekvatan hotelski smještaj za nekoliko dana, te dodatne after-party programe kako bi se gosti u Puli što bolje osjećali.

Pa onda povrh svega, posložiti zanimljiv glazbeni program, kako bi HTV mogla snimiti bar 4-5 emisija, uz sate i sate direktnog javljanja Hrvatskog radija i brojnih drugih radio-postaja.

U cijeloj toj mastodontskoj organizaciji, mora se priznati da smo djelovali jako dobro i profesionalno i sve probleme rješavali smo u hodu.

16 godina bez Memorijala 

A vrijeme neumitno leti, pa je tako naših 16 Đosera prohujalo brzo, a evo već je i 16 godina da je Memorijal Đoser otišao u estradno-sportsku povijest, kao manifestacija o kojoj će se dugo pričati i pamtiti po svemu najboljem.Kao što je većina estradnjaka u nas i pamti.

Pa se znamo se tako često, moj frend iz osnovne škole Simke i ja podsjetiti tih dana. A i kad god sretnem Vladu, Mesketas, Mileta i Krivoga prisjetimo se naše bolje zajedničke estradno-sportsko organizatorske prošlosti, koje je, eto, odnijela rijeka bez povratka. Zato sa zadovoljstvom i nostalgijom mogu reći da je priča o našem slavljeniku ujedno i priča o Park Aveniji naše mladosti. (Damir Strugar)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/IVA TEKSTILA

Do: 14.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SAMOSTALNI/A KNJIGOVOĐA/TKINJA

Do: 14.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 15.08.2020.

BUJE-BUIE, ISTARSKA ŽUPANIJA

DOKTOR/ICA DENTALNE MEDICINE

Do: 15.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA