Na Učki snijeg: očekuju nas turbulentne meteorološke prilike

0
Na vrhu Učke (foto: IstraMet)
Na vrhu Učke (foto: IstraMet)

Na Ćićariji već nekoliko sati pada kiša, a uskoro će snijeg na kišu okrenuti i na samom vrhu Učke. Posljedica je to naglog jačanja južine i produbljavanja ciklone. Navečer će ponovno snijeg, javlja Istramet

Glavnina promjene vremena ipak tek stiže u drugom dijelu dana. Zbog djelovanja iznimno duboke ciklone u čijem će se središtu tlak zraka sniziti na za naše podneblje iznimno niskih 978 hPa, diljem Jadrana očekuju nas turbulentne meteorološke prilike.

Povodom pogoršanja vremena, DHMZ je izdao nekoliko oštrih narančastih upozorenja za Istru i Kvarner. Prvo upozorenje odnosi se na oborine. Naime, u kratkom vremenskom roku može pasti od 50 do 80 mm kiše.

Najjači udari vjetra na moru mogu dostizati čak 110 km/h. U prvom dijelu dana to će biti jako jugo, a navečer sjeverozapadnjak i bura. Narančasto upozorenje zbog sličnih vremenskih neprilika izdano je za cijeli Jadran izuzev dubrovačke regije gdje je na snazi žuti stupanj.

Zbog snijega za Gorski kotar izdano je žuto upozorenje, stoga ako kreće na put ne zaboravite zimsku opremu. Očekivana visina snježnog pokrivača iznosi 5-10 cm, ali lokalno su moguće i obilnije količine. Mjestimice može biti i poledice, javlja Istramet.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA