Dodijeljena nagrada Istriana: evo tko su dobitnici!

0

U pulskom hotelu Park Plaza Histria 11. prosinca održana je tradicionalna dodjela nagrade „Istriana“ koja se svake godine dodjeljuje zaslužnim pojedincima iz područja gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre. Dodjeli nagrade prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je svim dobitnicima ovogodišnjih priznanja zahvalio na svemu što čine za svoju zajednicu te im je zaželio još mnogo uspjeha u budućem radu. Uz gradonačelnika, čestitke nagrađenima uputio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin.

U kategoriji zdravstva dobitnica „Istriane“ je djelatnica Hitne medicine Helena Mitrović, a u kategoriji obrazovanje nagradu je dobio dugogodišnji ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin Josip Šiklić. Skladateljica i glazbena pedagoginja Đeni Dekleva Radaković dobitnica je „Istriane“ u kategoriji glazbe dok je „Istriana“ u kategoriji kulture posthumno dodijeljena slikaru Ivanu Obrovcu. Za uspjehe u sportu „strianom“ je nagrađen boksački trener Dorian Čalić, a u kategoriji gospodarstva nagrađena je vlasnica i direktorica tvrtke M-G Express Maria-Gracia Baćac.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjem turističkom djelatniku Franku Palmi. Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

 

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZDRAVSTVENI VODITELJ/ZDRAVSTVENA VODITELJICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI INŽENJER/DIPLOMIRANA INŽENJERKA ARHITEKTURE

Do: 14.08.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHAR/ICA

Do: 14.08.2020.

VABRIGA-ABREGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/RADNICA U ODRŽAVANJU OBJEKATA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA