Puljanka je prva booktuberica u Hrvatskoj: Čitam oko 50 knjiga

0
Katarina Radetić (foto: 24sata)
Katarina Radetić (foto: 24sata)

Katarina Radetić (26) iz Pule, ruši rekorde broja pročitanih knjiga. Prva booktuberica i influencerica za knjige u Hrvatskoj pročita ih pedesetak godišnje, a svoju strast širi po društvenim mrežama. Booktuber je youtuber posvećen književnosti, a u Americi postoje desetak godina. Činjenica je da Hrvati sve manje čitaju pa Katarina želi popraviti te brojke, piše 24sata.

- Na kanalu objavljujem recenzije i analize knjiga. Trenutačno čitam povijesne knjige, ali i horore, koje obožavam - kaže i dodaje kako je taj posao ispunjava. Objasnila je kako obično pročita dvije knjige koje su tematski srodne ili knjige istog autora i onda ih analizira. - Sjednem pred kameru te kažem ono što mislim o tim knjigama i izmontiram video - rekla je Katarina i dodala da su pratitelji na društvenim mrežama jako zadovoljni načinom njezine prezentacije knjige. Prima pozitivne komentare, a šalju joj ideje i preporuke za dalje. Kanal sad ima nešto više od 400 pretplatnika, a otvorila ga je 23. travnja ove godine, na Svjetski dan knjige, javlja 24sata.

- To mi je velika ljubav i hobi, ništa više - rekla je Katarina, koja je završila filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti, a radi u struci, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa