Flego s istarskim vatrogascima u Bruxellesu

0

„Jako mi je drago što sam jučer u Bruxellesu bio domaćin prezentacije sjajnog projekta NAMIRG - North Adriatic Maritime Incident Response Group, prvog transnacionalnog sistema za hitno djelovanje i spašavanje na moru, odnosno reagiranje u izvanrednim situacijama na čitavom sjevernom Jadranu. Veliko hvala Vatrogasnoj zajednici Istarske županije, koja je sudjelovala u tako značajnom projektu i još jednom potvrdila kvalitetu istarskih vatrogasaca“, istaknuo je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego te dodao:

- NAMIRG je prvi projekt koji povezuje operativni rad vatrogasaca iz Hrvatske, Slovenije i Italije, razvijen s ciljem zajedničke suradnje, brze intervencije za spašavanje posade i putnika te sprječavanje većih ekoloških katastrofa. Ugroza, nažalost, ne poznaje granice, a solidarnost mora biti temeljena na  zajedničkoj odgovornosti. Upravo su to Vatrogasna zajednice Istarske županije, Gasilska brigada Koper te Comando Regionale Vigili del Fuoco i pokazale.

Vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac kazao je da je „finale ovog europskog projekta rezultat dugogodišnje suradnje vatrogasaca na spašavanju ljudi i imovine te otklanjanju opasnosti“. - NAMIRG je specifičan projekt kojim smo proširili svoju djelatnost i na more – na sjeverni Jadran. Postrojba je u potpunosti spremna za djelovanje, a prostor sjevernog Jadrana sada je nedvojbeno sigurniji, zaključio je Kozlevac.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MONTER/KA CENTRALNOG GRIJANJA

Do: 15.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/CA U PRAONI

Do: 15.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 15.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODOINSTALATER/KA

Do: 15.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA