radni sastanak

Idućeg mjeseca počinje razminiranje Vallelunge

0
S radnog sastanka
S radnog sastanka

Radna skupina za provedbu aktivnosti razminiranja skladišta Vallelunga 9. prosinca je u prostorijama Komunalne palače održala radni sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti i koraci koji će se poduzeti kako bi se sva pronađena neeksplodirana sredstva iz II. svjetskog rata na tom području čim prije uklonila. Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što sve uključene strane - Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Pula zajednički participiraju u projektu razminiranja koji će se na terenu provesti prema izrađenom planu aktivnosti.

Prema planu i ovisno o vremenskim uvjetima, početak akcije čišćenja područja trebao bi krenuti sredinom idućeg mjeseca do kad će Grad Pula angažirati adekvatnog pružatelja usluge uklanjanja urušenog građevinskog materijala i neeksplodiranog sredstva na siguran način.

Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovat će u poslovima uklanjanja neeksplodiranih sredstava dok će Hrvatska vojska pružiti svu potrebnu potporu i bit će zadužena za saniranje predmetnog područja i odvoz građevinskog materijala.

Uz zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, posebno oformljenu Radnu skupinu čine voditelj, ujedno i koordinator za poslove civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Darko Majstorović, general bojnik i zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH Mladen Fuzul, voditelj Protueksplozijske službe Uprave policije u Ravnateljstvu policije Marijan Nikolaus, načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Istarskoj Mladen Blašković i ravnatelj Lučke Uprave Donald de Gravisi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA