'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica na zagrebačkom Adventu, u Istri je sagradio luksuznu vilu s bazenom vrijednu barem deset milijuna kuna. Ime joj je Villa Bianca, a ljeti je iznajmljuje turistima za gotovo 32.000 tisuće kuna tjedno, piše 24sata.

U Bužiniji pored Novigrada Mohenski je prošle godine kupio oranicu i na njoj ove godine dovršio gradnju vrijedne vile. U zemljišnim knjigama nije upisan nikakav teret, što znači da je zemljište kupio bez kredita. Denis je tek 2016. osnovao tvrtku s kojom je prvi put sudjelovao na Adventu. A danas posjeduje ovu vilu. Skupocjena Villa Bianca glasi na Denisa i Sunčanu Mohenski, a vrijednost joj se procjenjuje na nešto više od milijun i petsto tisuća eura. Za 24sata ju je procijenio sugovornik s 15 godina iskustva u razvijanju nekretninskih projekata za međunarodne investitore, a koji zadnjih pet godina radi u Istri, piše 24sata.

- Riječ je o tipologiji objekta, arhitekturi koja se učestalo ponavlja u posljednje vrijeme na tom području, a što upućuje na to da je investitor kupio neko tipsko rješenje projekta i da mu je bio cilj brzo izgraditi, a ne razviti projekt koji će svojom arhitekturom predstavljati trajniju vrijednost području na kojem je izgrađen - prokomentirao je za 24sata. U oglasu na Bookingu vidi se kako vila ima četiri sobe raspoređene u gotovo 300 kvadrata, hidromasažnu kadu, saunu, privatni bazen, veliku terasu za sunčanje...

Denis Mohenski, kako je pisao 24sata u seriji tekstova o zagrebačkom Adventu, već godinama dominira ovom manifestacijom. "Njegova tvrtka Demo Rebus bez natječaja je preuzela cijelu zagrebačku špicu, od početka Gajeve, preko Varšavske, Bogovićeve, Petrićeve, Trga Petra Preradovića, kraj HNK pa do Trga Ante Starčevića. Tamo je ove godine postavio 50 kućica, koje je Gradu platio 311.000 kuna, a svaku od njih dalje iznajmljuje za 35.000 do 100.000 kuna. I tako već godinama, još od 2016.", piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa